.:.FOLLOWERS.:.

Thursday, December 16, 2010

permudahkan segalanya | Amin |


dear diary..
mohon dipermudahkan segalanya...

tinggal berapa jam lagi, ika, safwan, n k.una akan bertolak ke negeri kelahiran kami, perlis..
dengan membawa satu misi..misi menghantar k.una ke pangkuan incik suami..hehe
lupa nk gtaw..sebenanya, kakak sulung kami da sah menjadi isteri orang..dengan sekali lafaz....sedih, cos life will never b d same again...dah tak akan sama! tapi, ika tumpang bahagia, selepas apa yg k.una lalui, she deserve better and thank God, Dia kirimkan seorang suami yang memahami dan bole dikatakan bertanggungjawab....n yang penting, bole menjadi ketua keluarga yang baik.
perasaan tika ini....SEDIH..u noe y?
first, sebab xdapat pergi sebagai satu family, coz ayah, mak , ijat n fikratul xikut...
sebab yang pertama, kesihatan ayah yang tak mengizinkan beliau untuk bertahan selama 8 jam perjalanan sebelum sampai ke destinasi...ayah, bila ayah nk sihat.....macam dulu-dulu? Sesungguhnya, da tak tertampung hati ni nk menyimpan air mata yg sengaja ditahan supaya tak tumpah saat melihat keadaan ayah....

disebabkan ayah tak pergi, so mak secara automatiknya mesti takkan pergi...walhal ika tahu mak la org yang paling eksaited law dapat balik perlis...ika tahu tu..ika tahu cane rasanya jadi satu-satunya anak perempuan dalam keluarga yang terpaksa mengikut suami dan berjauhan dengan ibu sendiri...tapi, walau apa-apapun, menyedari hakikat yang syurga seorang isteri adalah di bawah telapak kaki suami, d top priority goes to her husband..rite?

oke, sebab kedua ika sedih....ijat..
ijat teringin sangat nk balik perlis...nk balik maen ngan apif...tapi sayangnya, xdapat gak nk balik kali ni..sebab, ijat kena kuarantin smpai 20hb ni..kesian ijat..
13hb aritu ijat bsunat....bsunat sekarang ni doktor cakap tak macam dulu-dulu...law xsilap nama dia 'smart claim' n caranya sangat berbeza ngan sunat cara tradisional..ecece, buat pala taw lak..huhu tp betul la..ika denga sendiri taklimat masa teman ijat aritu.....kononnya lepas je sunat, petang 2 da bole lari-lari..konon!
tapi ijat..cian lak..hikhik...mula2 2 pas balik dari hospital, ijat bole dok buat demo sepak-sepak bola..time 2 xsakit agi oh sebab ubat kebas xabis lagi...lepas 2 mmg  diam umah xdenga suara ijat yg halus tu..ha taw pun sakit..hehe

duh..bayangkan...selama ni suara ijat la yg asik buatkan taik tlinga ika meluru2 nk kuar...eeeee geram..asik2 denga suara dia..hikhik..tp skang ni..rindu nk tengok ijat yg dulu....ijat cakap, "ijat nk jalan susah, awat depa letak benda ni..berat...pastu asik terkena kaki ja..sakit"  ijat ijat....hehe xtaw la cana rupa paras sb ika pun xsanggup nk tengok..heheh

xpela ijat, len kali ijat bole balik perlis ngan mak..ngan ayah..ngan fikratul...kan? doa bagi ayah cepat2 sembuh n kuat macam hulk hogan..huhu

fikratul lak law mak, ijat xikut mmg liat sket la beliau nk ikut...biasa la 2..dari kecik, xpenah berenggang ngn family...mcm ika dulu, penah gak merasa dok hostel masa form 1..so, sedikit sebanyak da boleh bertatih-tatih sendiri..ai kan independent..hukhuk

hurm...ika terfikir..law ika sedih, kak una lagi sejuta kali sedih...bayangkan saat-saat meraikan hari bahagia tanpa kedua-dua ibu bapa bersama..gila tak sedih! sila ada perasaan sket..but i noe, kak una da cukup kuat untuk hadapi semua ni..pendek kata, kami anak-anak cikgu anuar mmg da berhati kental beb walopon dalam hati ribut taufan seme ada..huhu kuatlah hati!

hurm...tak sabar menanti hari esok...tapi sedih lak untuk bertemu hari esok..
apa-apapun, semoga perjalanan kami berjalan lancar...dan dipermudahkan..aminnnn

psst: ai da tukar profile pic fesbuk...



n satu ag!

walopon ika MIA for 2 days, ika da pesan kat fikratul utk tolong jaga cafeworld ika...
oke fikratul, "d dish will be ready at 10.00 am. please take note..no sabotage sabotage...hoho"
n "jgn lupa, sila masak makanan yang sama ye"