.:.FOLLOWERS.:.

Saturday, November 27, 2010

Tutorial Gedik-Gedik kat Tajuk Blog..heee


hai semuanya..[baca ngan nada gewdick]hokhok

rini, ika nk memenuhi permintaan one of ma fwen, aliya yg juga rakan blogger utk wat tajuk gerak-gerak kt blog..
okey tuan2 n puan2..menu kita hari ni,tajuk gerak2 masak kunyit ye tuan2 n puan2..
hidangan ini utk 4 org makan, law nk banyak cket, bole tambah bahan2 ye tuan2 n puan2..

untuk masakan ni, tuan2 n puan2 kene sediakan bahan2 secukup rasa, yang penting, tuan2 n puan2 kena ada main dish iaitu BLOG :)
mula2, meh kita tgok apa yang dimaksudkan ngan menu tajuk gerak2 masak kunyit nih..
macam ni ye kawan2..[bagi yang tawu, sokay la..]
v
v

cara masakannya xdela susah sangat tuan2 n puan2..hanya perlukan secalit kasih sayang je :)

step2 dia lebey kurang camni la:

Bagi penguna template blogger
Dashboard Layout/design n den pilih Edit HTML. Tick pada kotak Expand Widget templates.
cari kod:
<head>


Ctrl+F untuk find head
Lepas tu korang copy kod kat bawah tu..and paste kat bawah head tu
sebelum tu, ni kod dia.cedok n tuang kt bawah head tu taw



<script language='JavaScript'>
var txt=" Tajuk korang ";
var kelajuan=250;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;
txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);
segarkan=setTimeout("bergerak()",kelajuan);}bergerak();
</script>

Ctrl+C serentak untuk copy

ACHTUNG!!!

Tajuk korang tu korang pilih lah ye tajuk yang korang nak letak.
contoh macam: hye dear, thx for ur time visiting here...bla..bla..bla..

pastu, 250 tu kelajuan teks tu bergerak...makin kecil makin laju hokeyyy

ni ika paparkan step secara bergambar..hoho

contoh:
v
v



jangan lupa preview dulu..kang xjadi ai kene serbu lak..hikss..pastu save, tutup api dapo..da bole makan

Selamat Mencuba..

**credit to:FIKRATUL JAHRIYYAH sb beliau yang ajar ai sebelum ni sb ai kadang2 malas nk explore law nga xde hati..hekhek



Wednesday, November 24, 2010

Bila Chenta~

Bila Cinta


Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan

baby r u down down down down down...duhh!

faiqah najiyah anuar


kiri salah.. 
kanan pun salah..
tengok salah..
xtengok pun salah...
tegur salah...
xtegur pun salah...
semua jadi serba salah....

last2 makan ati sorang2...sape nk tolong??

nak nangis bole???

ntahla...nape malam ni macam emosi sangat2...
td, around kul 7 baru smpai umah dr rembau..gila best n eksaited blek umah..konon blek umah bole release tension ape bagai...tapi, aku xmampu nk dustai ati la...pelisssss....sama je tahap ketensionan yang sengaja dicipta sendiri dek terlalu bermain ngan perasaan sndiri nih...duh..tatawla ape nk wt ngn cik mek sorang ni...xabis2 ngan jiwa kacaw..agak2nye kene mandi bunga kot baru terang hati cket...xpun nk lagi terang hati, mandi torchlight...huhu

hurm..ntahla nape..
da hampir setahun, tapi hati ni masih xkuat untuk terus menipu n terus berlagak gagah dan macho macam xde ape2 yg penah blaku....secara jujurnya, xpernah walau sedetik pun bayangannya hilang! pandang atas nampak dia....pandang dinding nampak dia...pandang kucing nampak dia...adoiii....cik ixca!!!! wake up!! dah SETAHUN oke!!

DULU...... aku hampir boleh terima SURATAN ALLAH..
dan sedaya-upaya aku pujuk diri ni yang ALLAH pasti ada alasan yang kuat kenapa kebahagiaan aku ditarik..sehingga aku tercari2 di mana silapnya...mungkin aku pernah tergigit lidah sendiri, tersadung kaki sendiri....ya ALLAH, aku mengakui kekhilafan hambamu ini....aku mmg pernah mendustai hati org lain...

tapi aku pohon satu ya ALLAH, tolong jangan pernah rampas kebahagiaan yang aku kecapi.....aku tidak mahu rebah dan terus tersungkur...............................sesungguhnya, aku mempercayai setiap JANJI-JANJIMU....kerana setiap anak cucu adam itu berhak hidup bahagia kan ya ALLAH..

tapi, sehingga kini, aku masih menanti2....di mana bahagian hambamu ini ya ALLAH...

aku TAK KUAT ya ALLAH...
tidak kuat untuk menahan detak di dada....aku ingin menangis....tapi aku bimbang, jika aku menangis...akan adakah sungai yang sudi mengalirkan arus deras ini....atau haruskah aku biarkan hati yang sekontang gurun sahara ini meraih simpati?merangkak-rangkak di tengah padang pasir mencari sekelumit cinta??debu-debu cinta ciptaanya telah mengaburi pandangan mataku....aku terkandas di tengah2 bumimu ya ALLAH....

aku cuma inginkan dia....bukan orang lain...he is my destiny..from d first time i met him...till d day he left me...
i'v decided dat he'll be mine.....but i failed to  kept d promises...he left me...
but i really can't deny dat deeply inside, i MISS him dearly......and i STILL LOVE him.....sb tu aku xmampu untuk menerima orang lain.....hati wa da keras cam batu beb!
lebih keras dari batu kot..

walopun ramai org cakap....dear, u deserve better....u deserve more den dat.....move on..
move! move!tapi...aku cuma pekakkan telinga, law agak2 xcukup pekak, sumbat ngan cotton buds tambah..aku xnak denga hasutan2 yang bole buatkan taik tlinga aku cair sebaldi...aku yang pilih derita merindu mcm ni....korang jangan bimbang...aku hepi atas sokongan moral dan pendidikan jasmani korang...thanx..tp aku xboleh...kalu korang, korang bole??

aku seolah-olah terperangkap dalam bayang2ku sendiri....
makin hari, terasa makin laju bayang2 membontoti, sehingga, tiba di satu ketika..aku seolah-oleh tewas dengan bayang2 lampau...lantas mengingatkan aku pada ceritera semalam....[layan, sambey pasang lagu hindustan konon feel]...aku sedih ni weh..tp purak2 hepi...

 kuasa cinta terlalu HEBAT....
aku terbakar dalam hujan ya ALLAH....
aku hanyut di dalam kemarau....
aku tersungkur di bawah lembayung cinta ciptaannya......

masih adakah ruang untuk aku berteduh di hatinya??
aku butuhkan jawapan yang pasti...
aku xnak berada di dalam persimpangan lagi...
aku dah letih bermain dengan puzzle yang aku cipta sendiri.....
or maybe game ular yang men walo 100 kali tetap kalah......xpun teka-teki yang memang xde jawapan.....arhh..lemah daya tahan.... 
sangat rumit....walaupun aku tahu aku yang merumitkan keadaan itu...walaupun aku tahu, aku yang menolak bahagia....tapi bak kata incik gmie, ade haku kesah???


anyone.....plz fix me....i really miss him...
andai terus mencintainya masih satu kesalahan, tangkaplah saya bapak polisi! aku mmg bersalah.... :(



achtung! achtung!



achtung! achtung! [sambey tiup wisel dengan gaya comey]


dis blog is under maintenance..
harap maaf di atas ketidakcantikan belog ini buat sementara waktu ini..hoho

Thursday, November 18, 2010

demo make-up by kak maisarah sheikh








oke..i noe post ni sepatutnye da lama da...end of october spatutnye da post..tp penulis seorang yang malas hupdate..redha jela..hoho dua kali..
malam tu nini ade tanye sok free x coz nk suh tadah muka demo make-up..n ai pun cakap, bole je..agpun dok umah sorang2 adalah sangat bosan oke!
oh ya! nini 2 pun nga bjinak2 dalam dunia mekap2 gak tuu..sape nk request die jd mak andam untuk hari bahagia bole la book cik nini hartini asnawi kita tu..
Berbalik pada cite kita td yang separa tergantung gitu, pasal nk jd model utk demo Kak Mai, so, ai pun pegi la kt Eyra Ryzal Studio kt umah beliau di Batu 3....eh, bukan pegi sendiri oke, sb ai xde transport...Kak Maisarah yang jemput ai kt kfc sec 7..sbelum tu ktorang singgah bli dulu laksa kt Restoran Rasa Manja...hurm..laksa xsedap..jgn beli kt situ..siyes! take note eberibadi! Laksa di Restoran Rasa Manja ala2 orient itu xsedap...huhu..

First time ai jupe Eyra, beliau sangat sangat cun gile oke! da la mude ag..
n she's been married..hehe :)

fer ur info, Eyra ni kira sifu la kepada nini n kak mai..so, kak mai nk g wat demo depan sifu beliau la..law ade terlebey or terkurang, Eyra akan tunjukkan..

so, kat atas 2 la hasilnye!

n fer ur info, kak mai skarang ni da start make-up pengantin...so, sape2 yang inginkan sentuhan beliau, xkisahla utk kawen ke, btunang ke, dinner ke..bole la contact kak mai :))

n kat bawah ni, a pic of mine n kak mai..
kat TESCO!
sb ktorang teman kak yati g cari cermin..hehe :p


Saturday, November 13, 2010

How to curl your hair with a sock! No heat


READERS!!!

u should try this..

amaZING!!





***puhhhh..CIK RAMBUT..cepatla panjang..comey cket wat law rambut panjang2 :))

mimpi mainan tidur kan?kan?kan?

Pagi tadi bangun2, tiba2 air mata berlinang kt pipi..sedih ke?mimpi ape td?
rase mcm xde mimpi yang sedih sangat..

yang ingatpun, dlm mimpi td.....ada kak una, ada ija, ada aisyah razali[tiba2] haha..pastu ada idzhar[pun tiba2 gak] n pelakon2 tambahan yang dok menempek di sekitar masjid....ni kira da part last da dlm mimpi nih..

part awal2 tempat kejadian kt tmpat len asenye....mak da xingat u!hoho...
tp kan, org cakap..orang la cakap, law mimpi 2 kita xingat, maybe akan jd kenyataan n akan terjadi dlm realiti...maybe soon...metoi ka?hurm....maybe..hoho

last kopek mimpi pagi tadi..mule2 mimpi aisyah razali, 1ne of my classmate drivekan kete kuar parking..  pastu bile da kuar parking....tibe2 ntah cane, call akk xdapat, msg xdapat, sb asalnye dye yg kene drive...tp dye g mane ntah..toilet kot...

pastu kan..ntah cane, tibe2 kete 2 jadi beskal dua biji..1 beskal mini yang ada raga kt depan 2, satu beskal racing...nama pun mimpi kan?hoho

tp xpelik...sb mimpi kan....hihi...time kete da btukar jd beskal dua bijik tu kan...tiba2 aisyah razali btukar jadi ija....ntah pegi mane la ecah td..haha..
n nga pk2 cane la nk bawa blek beskal racing lg 1 tu kan...padahal ape ke dungu la budak2 ni....nek la sorang satu..kan?? ni dok kalut nk nek satu beskal dua org...heheh....emmm..da name pun mimpi....kann?? 

pastu nga pening dok fikir, mane kak una ni..tiba2 dapat msg dari idzhar...die cakap 'g makan kt......[tempat da lupa'-kak una....
mmg pelik, bila masa k.una kenal idzhar..n bila masa la dorang g makan..ish..pelik..pelik..pelik..[sambey garu kepala dalam mimpi]

pastu kan..tiba2 kami da ada kt masjid...da nama pun mimpi..kan?ehehehe...
masih dengan masalah beskal racing lg....katanya nk tinggal kan...so, ija pun tanya 1ne of pakcik kt situ..
"Pakcik, xpe x law ktorang nk tinggal beskal ni kt cni dulu.  Agak2 kene curi x?"
pastu pakcik tu jawab, "Sini masjid adik, xde org nk curi"...hoho berasas gak jawapan 'mimpi' pakcik nih..hoho

pastu kan..[banyak btol pastu..hehe] nga dok jalan2 kt masjid 2, tiba2 ada la tdengar dua org budak dok cakap2...dorang macam dok aim beskal racing yg nk kena tinggal 2...n nak amik katanya..katanya la..da nama pun mimpi kan...

.lepas je denga budak2 2 cakap camtu, ija terus lari g amik beskal racing n ktorang balik bersama2 beskal tu..tp yang pelik kitorang xnaik..tuntun je beskal tu sambil berlari..berlari tu..nk lari ke nk nek beskal tuh..tamak btol....ahahahahaha 


soalan untuk anda...beskal untuk disorong ke untuk dinaik dan dikayuh???...ha jawab..jawab...hahahaha..adui..mimpi....mimpi...ntah ape2

sekian...da abis da sebab terus terjaga mengejut...hoho

***tiba-tiba terfikir, apa relationship antara air mata yang berlinang ngan mimpi td?
penat kot berlari smbey sorong beskal...2 yang nangis...haha



i miss u terribly :'(


no caption to describe
no words to explain
no expression to show

i just miss u......
TERRIBLY miss u :(

Friday, November 12, 2010

Jangan Membohongi Ibumu!!

happy Saturday everybody!!

asalnye pagi ni plan nk wat slide utk proposal defend..tp penyakit malas masih bersisa kt dalam darah daging nih..duh..wuts wrong wit u cik ixca!
bosan..tapi tataw nk watpe....jasad da mengadap lappy da pagi2.....kekasih hati mane boleh dipisahkan...berkepit je 365 hari..wooooaaa 365 hari la sangat....n dengan adanya teknologi di hujung jari ni, so laju je jari ni mengetuk2 keyboard n terlayanla info2 n cite kt website nih...
meh layan2 cite nih jap..semoga kita sama2 mengambil pengajaran dari cite nih..kekeke

LET D STORY BEGIN....jeng..jeng..jeng....

*cerita ini tidak diedit..copy paste aje :P

John mengundang ibunya makan malam di apartemennya. Sewaktu makan, ibunya selalu memperhatikan betapa cantiknya teman satu apartemen anaknya John.
Sang ibu malah sudah lama memendam kecurigaan adanya hubungan istimewa antara John dan teman se apartemen nya dan oleh sebab itu menambah
keingintahuan sang ibu tentang hubungan anaknya itu. Hingga malam hari, sang ibu memperhatikan bagaimana kedua insan itu berinteraksi sang ibu mulai ber-tanya2 dalam hatinya ada apa dibalik hubungan John dan temannya itu yang tidak kasat mata.
Membaca pikiran sang ibu, John berkata,”Saya tahu apa yang ada dalam pikiran ibu, tetapi saya jamin, Julie dan saya hanyalah TEMAN BIASA
saja.”
Satu minggu kemudian , Julie mengatakan pada John, “Sejak ibumu datang makan malam, saya tidak dapat lagi menemukan sendok perak kuah itu.
Kau tidak akan mengira ibumu membawanya bukan.” John berkata,”Aku meragukan hal itu, tetapi untuk memastikannya aku akan menulis surat padanya.
Lalu John menulis suratnya sebagai berikut:
Ibu yang tercinta,
Saya tidak mengatakan ibu “mengambil” sendok kuah dari apartemenku, dan saya juga tidak mengatakan ibu “tidak mengambil” sendok kuah itu.
Tetapi faktanya adalah bahwa sendok kuah itu raib sejak ibu datang makan malam disini.
Beberapa hari kemudian John menerima surat dari ibunya yang berbunyi:
Puteraku sayang,
Ibu tidak mengatakan kau “tidur” dengan Julie, dan ibu juga tidak mengatakan kau “tidak tidur” dengannya.
Tetapi faktanya adalah bila ia tidur ditempat tidurnya sendiri,ia akan menemukan sendok kuah itu.
Ibumu tercinta.
Pelajaran untuk hari ini: “Jangan membohongi ibumu!”


Wednesday, November 10, 2010

WAHAI INSAN | PESANAN UNTUK DIRI SENDIRI

WAHAI INSAN,

bilamana kasih sayang manusia itu terasa kian pudar....
PERCAYA...bahawa kasih sayang ALLAH s.w.t itu ada...dan sangat PASTI...

WAHAI INSAN,

bilamana acapkali janji-janji manusia terabai....dan diabaikan....
PERCAYA..bahawa janji ALLAH s.w.t itu ada..dan sangat PASTI..

Fitrah kejadian manusia, diciptakan ke dunia ini untuk saling berkasih sayang, saling bergantungan dan saling melengkapi sesama sendiri.....

Tapi, sejauh manakah kasih sayang sesama manusia itu akan senantiasa harum dan mekar???dari hari ke hari????dari tahun ke tahun???walaupun terpisah dek 7 lautan??

INGAT, kita tidak boleh memaksa hati untuk terus menyayangi seseorang, namun, setidak-tidaknya kita boleh mendidik hati untuk belajar menyayangi dan mencintai mereka..SEADANYA mereka...

sedangkan KASIH SAYANG ALLAH s.w.t tidak pernah berbelah bagi....KENAPA TIDAK KITA??

jadi, belajarlah untuk menyayangi dan menerima manusia itu sebagai sebaik-baik kejadian ALLAH s.w.t ..kerana mereka juga seperti kita, punyai HATI dan PERASAAN yang perlu dipupuk, dibelai, dijaga....

WAHAI INSAN,

IMBAS kembali saat dan ketika kita mengabaikan janji-janji orang-orang di sekeliling kita..lantas membuatkan sekeping hati itu terguris......bagaimana jika orang lain mengabaikan janji-janji mereka kepada kita??sangat PERIT kan???

namun, itu LUMRAH..takkan pernah ada manusia yang hidup tanpa diduga..dan menduga..

oleh itu, PERCAYA PADA KETENTUAN ALLAH s.w.t ..

dan INGATLAH....setiap apa yang berlaku, sentiasalah berbalik kepada ALLAH s.w.t kerana hanya DIA yang menjanjikan sesuatu yang PASTI..
hanya DIA..

WAHAI INSAN,

 di saat kita terasa begitu kosong dan jauh dari orang lain, dipinggirkan, seolah-olah tidak disayangi, INGAT... yang ALLAH s.w.t sentiasa dekat dengan kita..

 LA TAHZAN....
ALLAH s.w.t sentiasa mengiringi setiap langkah anda..





Thursday, November 4, 2010

Malique featuring Najwa - Senyum


monink WORLD ^________^


Happy Deepavali people!

Happy Bornday!

Happy Holiday!


Enjoy ur great moment with ur VVMIP in ur life n may ALLAH s.w.t bless u for every single things dat u'v done..aminn :)


2moro will be my last test for dis sem.

so ladies n gentleman, wish me LUCK!


currently am hearing to dis song - Senyum - Malique feat Najwa


Ladies n Gentleman out der!

dis is specially dedicated fer u :)


remember that because of your smile, u make life more beautiful! :)






Tuesday, November 2, 2010

achtung!!


dis blog will b UPDATED soon :)


L♥VE,
ixca

Opick - Rapuh

I'M CRAZY IN WITH THIS SONG!!!!





detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu