.:.FOLLOWERS.:.

Sunday, April 25, 2010

rindu datang lagi~

.
.
.
.
.
pujuk hati untuk jadi lebih KUAT~
plisss~

Saturday, April 17, 2010

Tag : Segmen Selongkar Fuhhhh...

fuhhh..macam artis lak tiba2 leeya tag suh wat segmen selongkar beg..hoho..
macam femess je kan..u nk tengok ea ape harta karun yang dibela oley beg i ea leeya..oke, silakan.. :)

ta faham?oke..meh nk terangkan serba sedikit..tag nya berbunyi begini..selongkar ape yg ada dlm beg korang.. take a pic.. n postkan entry di blog anda.. ika pnya seperti ini..
.
.
.

.
.

nama objek di atas ialah beg.beg ini berwarna biru.sekian saja untuk pengenalan.oke..mari kita tinjau dan jelajah isi beg tersebut..
.
.
.

.


ini ialah pandangan atas beg tersebut.dapat lihat?oke.terima kasih sebab sudi lihat sarang tikus tersebut.tp ia ternyata lebey cantik dari sarang tikus.mungkin sarang hamster kot.cantik kan?kemas..hoho
.
.
.
dan mari kita keluarkan mereka semua.dan saya akan kenalkan mereka semua pada anda.
hurm..mana satu ea yang patut diperkenalkan dulu..mungkin mereka semua patut osom dulu..oke..
.
.

.

.


yang ni losyen, disapu dikala kulit terasa kering..objek di sebelah losyen bernama compact powder.jenama dirahsiakan.hoho.n ada cik lipstick, jarang pakai tp in case law nk goda sape2 so bole la pakai cik lipstick..haha!
pastu ada eyeshadow, kaler biru u...sb hari ni beg i biru..ape relationship ntah beg n eyeshadow..ade kot.biaq p....weeeeeeeeeee..
pastu pfume yang mudah dibawa kemana-mana..apple blossom.kadang2 ianya bertukar menjadi wangian miracle..hoho..n sebelah tu hand sanitizer yang ada biji2 berwarna biru..sangat comel dan agak wangi..
.
.
.

.


jangan xtaw pen mesti ada..i kan artissssss, t law org nk mtk sign senang..hoho....n ada buku log, senang law nk tulis ape2, nk wat belanjawan ke, ada koleksi teka-teki taw dalam ni..pastu ada segala bagai password n username utk sistem..pastu cik pendrive mmg slalu ada dalam beg.xpenah buang..pendrive putih 2 nama dia si dogol, sb topi dia dah hilang.huhuw.perlu ke nk cite kt cni?xperlu?oke.hoho
.
.

.

.


n beliau di atas conpem la ada setiap masa.nama dia siti wallet.dah lama.xlama sangat kot.dekat setahun setengah.kadang-kadang beliau xbole tutup.bukan sb duit banyak tp sebab sampah sarap seperti resit-resit yang terasa sayang untuk dilepaskan pergi..hoho...tp dalam kehidupan ini, adakalanya kita terpaksa melepaskan sesuatu itu pergi dari hidup kita..kerana itu fitrah..
dan bersama-sama siti wallet adalah cik dentyne.teman mengunyah untuk menguruskan pp..hoho
.
.

.

.


dan ini.minyak singa.ia bukanlah diperbuat daripada air liur singa mahupun air peluh singa tp sila jangan tanya kenapa ianya bernama minyak singa.kerana saya bukanlah pengeluar.saya hanya pengguna.ada brooch yang jarang dipakai.cukup pakai satu, ni sbg backup.pastu cik ketip kuku.pastu ada kunci locker.n ada gelang.
.
.

.

dan ini apakah?sila teka..hohoho
.
.
.

taraAAAAA...


stokin pink.dipakai dikala jari-jari kaki menggeletar ibarat seekor udang menahan kesejukan di dalam peti beku.lebey kurang begitulah jika disamaertikan.da lusuh.ta pe, t beli laen.wana pink juga oke.
.
.

.

itu saja.saya mahu tag siapa ya.mungkin semua org yang view n3 ni.sila buat ya.danke schon :)

Thursday, April 15, 2010

aduh.benci.perasaan.ini

Broken Heart Myspace Comments
MyNiceProfile.com



to d person dat be4 dis i used 2 call him sayang or wutever...........................


keep ignoring me owez n owez..again n again!!!

coz d reason i am living now is to be ignored by others!!!

so, jz keep ignoring me!!!


god, i’v wrongly made my decision again n again...

shall i said dat i’v accidentally choose him????

no!!

becoz i do love him....but i don’t know wut is actually happen..is it my mistakes?

i jz want 2 noe wut is d reason...tell me y.........................................

plz..tell me...


kaunseling..eRK~

weeeee..macam biasa..kita mulakan mukadimah ngan sekeping picca perasan dulu ea... =p

********************************************************************


n3 kali ni pun nk cakap cket je..tataw la skang ni masih dalam zon zero mood utk bceloteh panjang..bagi yg tawu okela, sb ape..n bg yg xtawu layankan jela ea n3 yg simple n buhsan ni ea.. hurm..

malam td, ija msg...lebey kuwang camni la--> "bintang, ija blek kg tewus taw lpas balik keje..bintang jage diri lelok taw...ari isnin ni, ika, ija, ida, odin, n bla..bla..bla.. kene jupe OM taw..pasal yang kite chatting kt USB Share sebelum ni...."

aiyokkk..sekali kena panggey kaunseling la..huhuw..
memang...sebelum ni, law free cket n xde col masuk, ktorang slalu chat kt usb share..yela, 2 je medium pengantaraan yang ada utk kitorang pot pet pot pet..sb ktorang mane bole buka fb, ym, n browse any webstite..sb ktorang kan pekerja yang berdedikasi...lagi komited pada kerjaya..sepanjang masa kene ngadap pc...n let say law ada gap sampai 30 minit.....and odin penah mencapai 1 jam lebey...ktorang nk wat ape?nk kuar jalan2 mmg xbole..yg ktorang bole hanya dok depan pc menanti..n menanti...so, dats our strong reason y ktorang chatting kt c2..utk mengisi masa lapang aka melayan kebuhsanan yang lebey tinggi dari tahap dewa..hohohoho...

n yang paling syioookkk..ktorang men teka-teki..huhuw..pastu gelak2 sorang2 bila baca..huhuw..cedey owh...nk mengular cara len xbole..tdo xbole..2 je bole..yup!tp nk wat cane kan..ni mmg nature keje dye..hoho.. adui..

ape2 pun isnin ni kita tengok la cane eh..sediakan alasan yang cukup kukuh eh utk defend diri.hehehehe :)

i ♥ ur blog award~

masa view page intan, tanpa rasa segan silu tewus amik award ni..ngeh3..
thanx puan intan yang cantik bergaya utk award ni :)

pastu, ni ada satu ag......

TARAAAAAAAA!!!!!!!!

n3 kali ini sangat simple..oke..itu saja..sekian~

Saturday, April 10, 2010

~dia makin jauh~


telah jauh.....kaki ini melangkah...

telah jauh......tangan ini menggapai....

telah jauh......hati ini kubahagikan......

yang kemudiannya retak, lalu kukutip kembali kepingan2 yang dilontarkan..lalu kucantum menjadi satu, lalu kubahagikan lagi pada yang sudi......

telah jauh......batinku ini tersasar darimu....

telah jauh......aku pada pencipa-KU....

apakah kerna itu.............hidupku terasa KOSONG?

apakah kerna itu.............tiada bahagia yang menjengah?

apakah kerna itu.............apakah semua itu kerna kesilapan semalam??...

TUHANKU,

andai aku pernah bersalah mendustai hati manusia lain, maafkanku..

kerana aku jua manusia biasa..

mungkin ada masanya aku pernah terlena.....

mungkin ada masanya aku pernah tersadung kaki sendiri.........

mungkin ada kalanya aku pernah tergigit lidah sendiri.........

dan hanya kerana ketidaksempurnaan itu, aku telah mengabaikan banyak perkara...

tapi TUHANKU,

seandainya aku terlena untuk kali ini, kau sedarkanlah aku...

seandainya aku terleka untuk kali ini, kau ingatkanlah aku yang hidup ini cuma pinjaman...

seandainya aku bersedih untuk kali ini, kau bisikkanlah di telingaku yang insan-insan di sekelilingku juga hanya pinjaman yang kau hantar ke dunia ini.....

kau bisikkanlah pada hatiku yang pentas dunia ini akan terus berputar dan KAU yakinkanlah aku bahawa kelak aku jua berhak untuk berada di atas,

..........tiada yang menang, dan tiada yang kalah..

tiupkanlah sinar, untukku bangun dari kekecewaan semalam...

kerana aku sedar, setiap hembusan nafasku adalah PINJAMAN dariMU.....

tidak seharusnya kehidupan ini disia-siakan............

ya Allah, bantulah aku dari terus rebah...............................

Thursday, April 8, 2010

i lOike TAG~[via telepon intan suraya]


Cara2 : copy tajuk entry "sepuluh" dan paste di post anda. anda dikehendaki untuk menjawap sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.

(1) Siapakan diri anda di rumah?


Rumah Kg Raja : Owh..sy adalah anak kepada cegu Anuar n Yusni, seorang anak yang sangat rajen...

Rumah Keramat : Owh..sy adalah rakan kongsi bilik kepada cik siti halijah, kami berdua sangat rajin.....

Rumah Kbg Gajah : Owh..sy adalah cucu yang lagi sekali rajin juga baik kepada Leha bt Othman :)

Rumah Semua a.k.a Semua House: Owh..sy adalah seorang csr yang berdedikasi, komited pada kerjaya malahan termasuklah segala yang baik2 dat i can't put into words...
* Semua house ni pn consider rumah gak kan..hihi

(2) Siapakah diri anda di samping rakan?


Rakan yg sekepala : Ceria..Happy..Rasa mcm xmo hilang mereka semua..plz stay my SAYANGness :)

Rakan yg tak sekepala : Bole jd sangat pendiam...n tataw nk sembang ape


3) 5 benda yg anda idamkan yg masih belum tercapai?

i. HaV a serious relationship~

ii. kerja tetap oWh

iii. Jadi kaya..sama mcm intan :)

iv. Melancong 1 dunia wif siapa saja yg terSAYANG

v. jadi pari-pari(hehe bisa nggak?)


4) Siapakah nama pasangan anda?

*sape2 yang rasa dia pasangan saye, sila isi tempat 0 di bawah ea..
....................................

(5) Ceritakan 5 perkara yg anda paling suka tentang pasangan anda?
*bole x tukar kepada ciri2 pasangan yang anda suka?


i. xyahla TERlalu hensem janji sedap dpandang..
ii. Bertanggungjawab
iii. Tak cerewet aka xmemilih
iv. Loving, caring..tak mengabaikan...(barula rasa diri ni wujud)
v. memahami..kalu xbole nk paham...cane nk get along, rite?


(6) Bila tarikh anda couple?
*tukar kepada bila tarikh lahir anda ea..hohoo

20 disember 1986


(7) Apakah kenangan pahit bersama pasangan anda?

*pasangan yang lepas ea...(soalan ditukar utk special case aje ye..)

bila terpaksa memilih untuk melupakan dan dilupakan

(8) Lagu tema cinta anda?

*pun yang lepas ea..

Lagu ni kot..CInta Antara Kita - Duta feat Baizura Kahar

(9) Apa perubahan yg anda ingin lihat dari pasangan anda?

*pun yang lepas ea..

untuk kali ini, tolong jangan berubah..jaga hati anda untuk dia yang mengambil anda dari saya....(heroin xgaduh...amikla...)


(10) Tag 10 rakan anda yang lain..

i. mimie

ii.
emmylia
iii.
zhafran
iv. shaida azleen

v.
dsapreity
vi.
egie polaris
vii.
dura
viii.
wansha
ix.
sanisah
x.
sape2 pn boley :)