.:.FOLLOWERS.:.

Thursday, December 2, 2010

SMS TIPU



anda percaya??

hahah..apela tiba2 tanya soalan cmni..mukadimah ke laut ape pun xde..

oke..oke..sori sori..

mcm ni...korang2 msti da familiar kan ngan sms2 tipoo nih...
rupa2nya ramai humang haiii naa penipu2 berkaliber di luar nu haa..yang nga berlagak sok macho..berlagak sok chantique nan anggun, tapi menipu...tipoo kanan, tipoo kiri...puas?

emm..itula kan..org sanggup menipu untuk dapatkan ape yg dorang nak..
contoh paling busuk pun tgok cam sms tipu ni la..
oke..jap..jap...nk upload.....................

taraAAAaaAA!!!


emm, nampak x..huhu..

oke ..oke..

lebey kurang camni la msg busuk die tu:

Tlong bagi topped up 30RM ke nombor baru ayah 0128128046 ayah ada mslah d balai police.  Sekejap ayah call blik.

hello..
Assalamualaikum...hengat ai pecaye?
ayah ai ade nu ha kt dalam bilik time msg ni sampai...law ayah xde sekalipun, hengat ai rela membodohkan diri sendiri topupkan?

 kehadapan incik penipu: incik dok jela terus kt balai polis 2..tempat 2 mmg sesuai sangat utk org2 macam incik 2..kan?kan?


ika rasa, beliau ni bukan dari kalangan org tempatan..ye ke idak??
u ol rase camne?

ika pecaye da ramai sangat2 msg2 berunsurkan penipuan camni...ntah apela motif dorang sebenanye, xsempat nk wt research pasal ni ag...huhu..
so, korang2...sentiasa berhati2 hoke..law dapat msg dr org yg dikenali sekalipun make sure kite col org 2 dulu..sebab dulu, penah ade kes, henfon ika kene curi, n si pencuri busuk tu msg2 seme2 name yg ada dalam contact fon 2 mintakkan topup.....xke pelik?mmg pelik..sebab sebelum ni mmg xpenah la mintak org len topupkan selain fmly sndiri...

so, ingat taw..bukan nak suh korang berkira or x, tp hanya sekadar peringatan supaya xtjadi kes2 mcm ni..



1 gossip (s):

egie polaris

same case!

http://egieizyan.blogspot.com/2010/11/taktik-baru-tipu-kredit-handset.html