.:.FOLLOWERS.:.

Saturday, May 21, 2011

sumpah tidak kuat :(

SUMPAH SAYA TIDAK KUAT LAGI.

XTIPU..

Sunday, May 8, 2011

:: KAD DARI IJAT ::


SELAMAT HARI IBU MOMMY http://www.cute-smiley.com



* tataw bile ijat wt ni, patutla siap amik gunting bagai n xbg den masuk bilik..
haha walopon xcomey ijat wat, tp sumpah mak akan terharu sb kakak die yg baca ni pun terharu http://www.cute-smiley.com

ijat, hope yu will do well in your UPSR.. http://www.cute-smiley.com grab ol A's oke! 
taw ijat mampu tp ijat ni malas..cakap nk pandai je kan..heee..sekian http://www.cute-smiley.com


:: quick entry before den tido ::



*entry ini dipaparkan dalam versi hitam putih kerana den sangatlah malas untuk mengarer2 ini hurup2



hye..saje update xmo bg belog ni sunyi...cian beliau..da la xde header, tuan belog lak malas hupdate...xsayang langsung! http://www.cute-smiley.com eee :)

ni nk cite cket...
ritu mase otway blek kg..nek abam sani..ade satu pemli ni..dok sebelah..sorang ibu n 3 anak..2 lelaki sorang pmpuan...budak pempuan tu umo 6 thn..mula2 tu denga suara je..tottet tottet..tottet..http://www.cute-smiley.com xtgok ag muka..tp aih, xpuas ati..suara comey gile..hehe

tengok kiri, hehe comey dak ni..cam nk cubet2 je..budak2 seme comey kan?da besar, jadilah cam tuan yg dok nulih ni.. http://www.cute-smiley.com comot..heee 

mula2 saje xmo borak2 ag ngan budak pmpuan tuh..sb bizi sangat dok bercakap sorang2....bg chance dulu..
den buat2 tido..sb den naek je bus siang2, simptom2 loya terkedek2 datang..http://www.cute-smiley.com  http://www.cute-smiley.com benci betul..ni la sebabnye den maleh nk nek bus jalan jaoh2..sumpah lemaw.. http://www.cute-smiley.com huhu

telinga den ni layankan je ape yg budak tu nga berceloteh..
mula2 de bace abc...pastu sambey pegang majalah sani die dok mengeja nombor lak...pastu nyanyi kejap...pastu tiba2 de dok baca Al-Fatihah...gaha da mcm dok dlm class tadika http://www.cute-smiley.com lak rasa time nih...comel je! :)

pastu den xpueh ati..xpueh ati law xsembang ngan budak tu..http://www.cute-smiley.com hehe
den toleh kiri, budak tu tgok...pastu de senyum n wt muka comey n malu-malu meaw..http://www.cute-smiley.com  
pastu de tanye..kakak, kakak...[sambey jari tunjuk kt m/s d majalah]
ni nombor satu puluh kan?
den senyum je pastu den cakap, sepuluh dik...

: adik, adik name ape?
*maisarah zulaikha
:adik dah sekolah?
*xsekolah lagi, maisarah tadika.esok pegi tadika. ni maisara nk balik umah la ni..umah kat kuantan.. [dalam ati, aik??Kuantan...ni bus pegi Kuantan ke? -sambey tengok tiket]http://www.cute-smiley.com
:maisarah umur berapa?
*mmm..6 tahun..kakak, kakak...[sambey ajak den mengeja n baca nombor]

[haaa den mmg cikgu tadika...CTTL aka cikgu tadika tak terlatih..hehe]

*kakak, kakak...daun wane ape?
:pink..
*bukan...daun wane ape?
:pink la maisara..[saje]
*bukannnn. http://www.cute-smiley.com.[selagi xjawab betul selagi 2 asek dok bukan die tu :p]
:oke..oke..daun wane ijau...
*betul....

[pastu macam2 lagi la de tanye pasal warna..den layankan je]

pastukan, maisarah kene marah ngan mama die sebab xtdo2 n asek bercakap je dari td... :P

tp budak2...ade dorang kesah??hehe 
mulut tetap mcm bertih jagung.. http://www.cute-smiley.com kejap nyanyi..mengaji..baca doa makan, doa tido..konon nga refresh ape yg da blaja..hehe

pastu ade satu masa tu de nampak den da menguap...de tanye

*kakak nk tido?
:a'a kakak ngantokla maisarah...
*ok, jom tido... http://www.cute-smiley.com [pastu den buat2 pejam]

masa buka mata balik, haaa da tdo pun budak ni...ingatkan xletih2..hee :)

budak-budak, comel kan?
hepi je..xyah nk fikir ape2 yg boleh buat dorang serabut...
rasa nk melalak, melalak..
rasa nk menyanyi....menyanyi je..walopon pitching lari..lirik hanco
rasa nk makan, order je..
seme bole wat tanpa perlu fikir ape2....n xyah nk pk pasaan org len, nk jaga hati org len..nk jaga hati sendiri lagi..xpayah...betapa simplenya hidup dorang...beshnye...http://www.cute-smiley.com

time ni, tiba2 teringat kt die...http://www.cute-smiley.com
den ingat lagi, sebelom turun bas maisarah cakap:

*aaa ni la umah kite...[da sampai Jerteh]
kakak..kakak...t nk turun kita pegang tangan eh turun sama2...hehe comel la wahai maisarah zulaikha  http://www.cute-smiley.com





Friday, May 6, 2011

sekadar peringatan~



Mari sejenak kita bayangkan...kehidupan sebuah keluarga yang pada asalnya bahagia, penuh dengan gelak tawa baik dari si ayah, ibu, dan anak-anak yang lain, melakukan segala aktiviti bersama-sama baik bercuti bersama....namun, tiba di satu saat, setiap ahli keluarga terpaksa akur yang salah seorang daripada mereka terpaksa pergi jauh, menghadap Ilahi, yang xmungkin jasadnya disentuh lagi, mahupun dikucup, rasa KEHILANGAN semakin menebal dalam diri, rasa RINDU semakin bertamu, kerna tiada siapalah yang dapat menggantikan tempat mereka kerana yang pergi xkan sama dengan yang diganti..

hari ni, masa ika sibuk bborak2 ngan mak pas bangun pagi td, terbuka la cite pasal sahabat ayah, cikgu satu sekolah yang pergi menyambut seruan Ilahi beberapa bulan yang lalu,disebabkan kemalangan.  kematian disebabkan kemalangan adalah satu perkara yang pada hakikatnya SUKAR untuk kita terima  kan?

mak cakap lagi, hari tu, masa mak keluar ngan wife arwah, die ade cakap mmg x expect yang arwah akan pergi meninggalkan dorang sb satunya, xpenah ada pengalaman lagi..n lagipun sebelum2 tu mmg xpenah pasan yang arwah akan pegi..tp lepas arwah dah pegi, satu persatu memori datang n nah, waktu tu baru wife arwah perasan tu sebenarnya tanda2 arwah akan pergi..

pertama: 
sebelum arwah pergi, lepas je balik skolah, arwah akan selalu je terperap dalam bilik baring2 tp xtdo sambil mata terkelip2 merenung sesuatu...bila ditanya arwah nga fikirkan ape...

arwah jawab: macam-macam abg fikir.  banyak benda yg abg rasa xsiap lagi..

kedua: 
arwah pernah tanya wife die macam ni: macammana rasanya kalau org tu nk meninggal?
time tu wife arwah xfikir ape2 cuma pelik jela nape dok tanya camtu..tp still xbole prasan lg time tu..

ketiga: 
masa dorang plan nk balik kampung, arwah yg pada asalnya nk balik skali n drive kete tiba2 cakap kt wife die suh drive kete n die nk blek nek moto besar die tuh..pastu wife die tanyela knape...n den...

arwah cakap: xpe, kene biasakan diri la, t senang law abg xde at least u dah biasa drive balik kg..tp time tu xrasa pelik lg......

Skang, bila arwah dah pergi, satu persatu benda yang pernah terjadi akan datang balik n time tu baru kita perasan, tp tetap xboleh buat ape da kan?

Sekarang ni, kita cuma bole doakan arwah dan mereka2 yang dah pergi.  Sesape yg pernah merasai kehilangan akan tahu bagaimana peritnya melalui kehidupan tanpa orang tersayang yang dulunya pernah menjadi pelengkap hidup mereka.

kaki yang dulunya tangkas berlari ke sana sini pasti akan terasa tempang sebelah.  namun, sampai bila kita harus meratapi pada yg telah pergi kerana tiadalah mereka akan kembali lagi.  Ajal dan maut itu pasti, jadi...perlengkapkanlah diri untuk berhadapan dengan sebarang kemungkinan kerana jika bukan esok, mungkin lusa giliran anda.