.:.FOLLOWERS.:.

Friday, August 24, 2012

Tuhan Berikan Aku Cinta :'(



Tuesday, May 29, 2012

ENTRI TERTUNGGAK: GRADUATION DAY


Istiadat Penganugerahan Dua Jalur

12 Mei 2012
Sabtu
Dewan Agong Tuanku Canselor, UiTM Shah Alam




* before naek pentas, da siap bpesan2 ngan dak2 ni..masa nga amik scroll, jgn eksaited nk ckp "menjunjung kasih Tuanku" lagi, sb time tu dorang akan snap pic, so senyum je dulu sambey tengok muka Tuanku...tp if time tu korang sibuk n xsabar2 nk ckp gak, mmg mulut pn jadi 'menjunjung' gakla muncung tu...heeee


oke, itu je..ALHAMDULILLAH dah grad :)


Monday, May 28, 2012

Resepi Ayam Bakar Mayonis





Rujukan:  My Resepi



Bahan-bahan

  • 6 - 8 ketul ayam
  • 1 sudu besar mayonis
  • 1 kiub ayam (xde ika xletak)
  • 1 sudu besar kicap manis
  • 1 sudu besar sos tiram
  • Lada hitam secukupnya-tumbuk
  • 2 ulas bawang putih-tumbuk
  • 1/2cm halia-tumbuk

Cara-cara

  1. Perap dengan semua bahan-bahan di atas dalam 1/2 jam. Kemudian bakar. Lagi lama perap, lagi sedap.


Thursday, April 26, 2012

Resepi Ayam Goreng Berempah




arini buat ayam goreng berempah...xpernah try, so, nk bg laen cket dr mcm slalu dok masak, tiba-tiba teringat nk buat ayam goreng berempah nih..ijat pun suka..wee :)

Macam biasa, google resepi and jumpa resepi ni..




Bahan-bahan ( 3-4 orang )

  • 7-8 ketul ayam (dibersihkan)
  • 5 ulas bawang putih (ditumbuk kasar)
  • 1 inci halia (ditumbuk kasar)
  • 3 batang serai (ditumbuk kasar)
  • 1 sb ketumbar (disangai dan ditumbuk kasar)
  • 1 sdt jintan manis (disangai dan ditumbuk kasar)
  • 1 sb serbuk kari ayam (ika guna Alagappas)
  • 1 biji telur
  • 2 sb tepung jagung
  • 1 tangkai daun kari (ika xletak pun sb xde)
  • garam secukupnya

Cara-cara

  1. Perapkan ayam dgn semua bahan di atas selama 1 jam atau selama mana yg boleh. Kemudian gorengkan dgn minyak yg banyak sehingga garing. Gunakan api perlahan shj.
  2. Hidangkan panas2.


*tiba-tiba teringat if makan ngn nasi lemak kukus perhhhhh dapnyeeeeeeeeee



Friday, April 20, 2012

LIFE ISN'T SIMPLE, MAN




It's not easy, man

to put a little smile


just to replace your exact feeling

THIS IS WHAT YOU ACTUALLY HAVE NOW!

sometimes it works perfectly!
but they were fake :(