.:.FOLLOWERS.:.

Friday, December 24, 2010

cara-cara introduce diri time kecik-kecik dulu




hello melesia yang indah lagi permai..

ai datang lagi untuk menepis2 sawang di belog..

oke, rini saje la ika nk kongsi cket pasal satu benda nih..BENDA ke?hoho

tadi, masa nga kemas2 barang2 lama dalam kotak, terjumpa la buku biodata zaman skolah dulu..hikhik klako nawww den baco balik...macam2 ada la..segala bahasa skemarama cerekarama rama-rama seme ada la dolu-dolu..
pecah kaca pecah gelas..terbang mencari..apa bagai la..hikhik..aduh, sangat-sangat kebudak-budakan hokey! 

tapi itulah yang dinamakan kehidupan....bilamana kaki ini telah jauh berjalan, akan tiba suatu saat itu, kita akan tersedar bahawa telah banyak kenangan yang ditinggalkan...terlalu banyak KOT..

**sedih..but hey gadis kalis peluru!
ini sudah terrrrrtulis okey..

pastu kan...lepas selak punya selak buku, tiba2 teringat la dulu-dulu, masa nk perkenalkan diri kt skolah dulu..macam2 peel kita bole tengok..kan?kan?
ada yang bangun sambil badan pusing kiri pusing kanan..pastu tangan dok pintal2 ke depan ke belakang., eksesais what..??
relax2 sudeyy..haha
pastu kan..tak kurang ada gak yang bangun, mata kelip2 n muka da pucat lesi macam cicak tak cukup zat dah nengok...konon takut kt cikgu....cikgu tak garang aih..cuma rambut cikgu ja macam singa cket..hoho

pastu kan..da bole hafal da dialog cikgu mula-mula masuk class...lebey kurang camni la:


"Oke class, memandangkan hari ni first class kita, so saya nak kamu semua perkenalkan diri la sorang-sorang...start dengan kamu..yang duduk tepi dinding 2.."

saya??oh..dem..mmg xsuka ah bab2 nk kena expose diri nih...da masak sangat da..
perkataan pertama yg akan keluar t...contohnya macam:

- Saya Faiqah Najiyah binti Anuar...bole panggil saya bobo..sb kecik2 dulu saya selalu cakap..bo...bo... [contoh la kan..haha]

pastu ayat kedua....mak bapak saya tinggal kat ********..tapi saya asal perlis..cikgu penah smpai perlis? kat perlis ada gua kelam..paling best law nk shoping, padang besaq..hoho [ayat pemanis konon nk build rapport]

- pastu ayat seterusnya...ni mesti korang akan cakap punye..kurang2 cikgu-cikgu korang mesti tanya....sibling.....saya anak kedua dari 6 org adik beradik.. [sambey wt muka muda sb xmo bg nampak tua] hoho

- pastu ada lagi...ni yg paling eden lemah ni...cita-cita..duh...dulu law kecik2 den men hentam ja..law cikgu tanya, t besar-besar nt nk jadi apa? pastu jawabla ngan muka penuh megah sambil hidung kembang-kuncup kembang kuncup....nk jadi doktor la..nk jadi cikgu la..haha kebanyakannya nk jadi cikgu..sb itu je yang mampu terfikir dek otak sekecil biji limau tuh..hikhik..
tapi budak-budak skang dah advance..macam-macam dorang nk jadi..

- ha ada satu ag...ni pun soalan wajib gak dr cikgu2 korang..pekerjaan mak n ayah..
pastu korang bole la cakap camni....ayah saya cikgu, cikgu....n mak saya cikgu j-kaf kt umah..haha

ada ag x??
asanya kat atas 2 jawapan2 common yang first terlintas kat celah otak korang law sape2 suh korang introduce diri kt sekolah dulu..

tp janganla sampai ke usia kayu tongkoi camni pun korang dok buat ayat camtu ag..tak matang hokey! haha
silap2 time intebiu bole lak korang dok buat muka comey cakap macam tuh..silap tempat la tu sayang..hihi


oke..oke..dah nk sampai penutup dah ni..
saje je sebenanye nk imbau kembali kenangan kecik2 dolu...

duh..
kenangan menggamit jiwa..
kerinduan membuai rasa..




nak balik ke zaman kanak-kanak bole tak???



2 gossip (s):

Syafiq Rosli

jom join contest..hehe

MawarAsyikin

kakak...
dah besar2 pon ada gak kena introduce diri cmtu..
dah last2 sem lak tu...haha !
kena buli ngan prof.feridah...
mcm kanak2 fulekkk...