.:.FOLLOWERS.:.

Tuesday, June 30, 2009

~berakhir DENGAN pasti~

TARIKH: 30 JUNE 2009
HARI : SELASA
LOKASI: PEJABAT DAERAH BESUT




tamat sudah practical ixca

thanx to all yg sudi bg tunjuk ajar...and dis special thanks is dedicate to

  • kak za
  • kak da cc
  • kak da setem
  • kak da surat
  • kak mi
  • kak yah
  • kak ani steno
  • abg lee
  • abg yie
  • abg sin
  • abg min
  • haji ki
  • han
  • sila
  • cik sopian
  • puan sha
  • haji lib
and semua yang terlibat samada secara langsung ataw tidak langsung..hohoooo..jasa kalian akan dikenang sehingga hembusan nafas terakhir..huuu

dadaaaaa seme..
thanx once again...

* lepas ni kena pk nk wat report lak..huuuuu



Normally, kita akan rasa xlengkap kan kalu xsimpan sikit kenangan tentang perjalanan harian kita..xkisahlah dengan siapa n dmana pun lokasi kita...n walau dngan apa cara sekalipun..so, lets check it out..biarlah potret2 ini yang menceritakan segala2nya..


and dis is a gift from dem(walaupun xseberapa kata kak da)....tp dah cukup kuat utk membuktikan yang kehadiran ika selama ini dihargai..thanx atas penghargaan yg diberikan

*yayy!! ika dapat mug, ika dapat towel PDB, paper bag, n kain pasang...tenkiu..muah!

tiba-tiba ika terjadi gedix lak bila da dapat kaen..buruk benar perangai budak di bawah ni kan..sape la tuu...heeee :p

*biruuuu!!! ika ta penah ada ag baju wane biru..huuu :p

n ni lak pemberian dari abg lee...huuuu..ta yah la susah2...dye cakap..abg lee xde nk bagi ape kt ika..amik la ni..ika ta nak amik.....tp pemberian owg kita kena hargai..thanx!


*moga dimurahkan rezeki abg lee..coz beliau SANGAT pemurah..


dan yang pastinya, kisah hidup ika d PDB da pun berakhir...PASTI! :)



penakuMENARI,


saya seperti mahu TERBANG lalu HILANG~

terkilan

TERKILAN

terkilan

TERKILAN

terkilan



amat dan SANGAT terkilan..sumtin n sumbody makes me feel dis way..unhappy rite now..OUT of MOOD~

is dat my fault???

maapkan sayew..sayew yg SALAH..


sayew bukan SIAPE2...

owh angin....

bawalah daku bersamamu....



AKU INGIN TERBANG LALU HILANG....boleh kan??






penakuMENARI,






Monday, June 29, 2009

+ BONDA!!...anda HEBAT!! +


DEAR DIARY~

sangat letey ari nisss...letey sangat2.. bawu ika tawu...........n rasa skang...

selama nisss...camni la yg mak rasa saban hari..

rotate benda yang sama....basuh baju, kemas dapur, kemas umah..masak..2 xtmasuk menempik sana..menempik sini..(ni kira additional service la)yela, bila dah ada 2 owg kanak2 rebina ni macam2 peel..(time ni la nk test suara lunak ke x)huuu :p

mana nk suh wt keja skolah ag, nk suh benti men n g mandi, nk kejut bangun tido pagi2...nk iron baju lg..nk suh kemas buku tgok jadual waktu sok...nk tgokkan keja skolah dorang...tolong lukis la..macam2...tolong asah pensil warna...ish...dan sebagainya la..letisss..letisss..

tp 2 la..mak xpenah mengeluh kan... MAK, skarang bawu ANAK MAK rasa apa yang MAK lalui hari2...huuu

MAK, ni ANAK MAK nk wat laporan niss
  • basuh baju skolah fikratul n ijat [selesai]
  • masak lauk fikratul nk buka puasa [selesai]
  • tunggu fikratul n ijat makan [selesai]
  • cuci pinggan [selesai]
  • sapu sampah [selesai]
  • iron baju sekolah fikratul n ijat [selesai]
  • setting tmpat tido ijat [selesai]<--ijat da tido da pun
  • jadi jam loceng pagi2 [ belum]<-- ta pagi ag..huuu
  • bancuh milo ijat n fikratul [ belum]
  • halau ijat n fikratul pegi skolah.. :p [ belum]
  • tido.... [belum MAK]<--terbangun....
mak..ni pic anak mak time tlelap td..ijat yang snap..heee :p

* t boley x ika nk jadi sebaik n kalu ble lagi baek daripada mak...boley kan??(untung anak kawe..hikhik :p)



penakuMENARI :


Sunday, June 28, 2009

+cikgu ANUAR mesti SIHAT+

......dear diary....

Broken Heart Myspace Comments
MyNiceSpace.com



ari ni ika g opis half day je...

lpas je zohor...ika dapat col, ayah nk kene anta g hospital kubang kerian..masuk wad...
tersentak...air mata seorang anak tiba2 rasa seperti mahu menitis...tp ika tahan...ika da belajar utk jadi lebey kuat...(minum melo anda jadi sehat dan KUAT!) :p

zul, da n raudhah anta ika blek...sb mak n yang len2 tunggu ika blek...

sampai kt umah...ika g kat ayah...ika salam tangan ayah..ika cium tangan ayah...masa tu..tangan ayah pucat sangat...(KUNING PUCAT)
sebak...tapi ika tahan sekali lagi...ika da janji xnak nangis depan mak ngan ayah kan???

ika tunggu je sampai keta ayah hilang dari pandangan.....(sambey tarik nafas panjang)
ayah....ayah mesti sihat taw...


Get Well Myspace Comments
MyNiceSpace.com


malam ni, ika tunggu berita dari mak...ayah sihat kan mak?ayah ok kan mak??

esok ika nak ayah sihat....sihat mcm selalu...kalu bukan esok, lusa, tulat.....yang penting....ayah sihat..


++3 days LEFT++

...dear diary..hik3...


minggu ni last ixca wat practical..huuuu..tiba2 rasa sayu..

cam cepat je masa berlalu...

pejam celik pejam celik.....masa yang tinggal utk ika spend bsa
me2 ngan da n raudhah da nk sampai ke titik akhir..huuuu

lpas ni masing2 akan teruskan life masing2....teruskan keh
idupan bergelar student...yang maha bizi..

tp harap sangat perkenalan singkat yang terjalin antara kami,.....berkekalan....sampai bila2...



Friday, June 26, 2009

generasi pelapis CIKGU ANUAR :p

1st of all...ixca nk amik kesempatan ni nk ucapkan taniah la kt sista unna sb dpt smbung DPLI...wah, teacher 2 be!heeeee :p
pasni nk adiah rotan la kt sis buat rotan anak murid..hekhek
(cikgu anuar msti banggo ni anak2 dia da 2 owg ikut jejak langkah beliau)

me???heeeeeee...
(xpe, ayh jgn isau..anak ayh yg sowam ni xkan menghampakan ayh..walaupun jalan kita berbeza..hihihi)

sis unna dapat smbung bahagian ERT...waaaaa sesuai bangat la ngan beliau sb kena ngan ciri2 kewanitaan beliau 2...me??sy mahu jd wanita berkaliber...wanita berkaliber yang masih menyimpan ciri2 wanita timur..hikhik :p

sista....congratz once again...blaja ajen2...stahun je kan..chayok2..sayew akan rotan anda kalu anda maen2.. :p
sista, i will alwayz b beside u whenever u needs me...



::these are my beloved teacher to be::


PUTERI SULUNG CIKGU ANUAR
**
cikgu husna farh
anah anuar**


PUTERA SULUNG CIKGU ANUAR
**cikgu hanis safwan anuar**



sekian dahulu laporan sayew, terima kaseh :)


Saturday, June 20, 2009

--> SELAMAT HARI BAPA [21.june.09] <--


besh kan kalu boley balik ke masa lalu...pic di atas menceritakan segala-galanya..time 2 rasa cam ayh dekatttttt je ngan kitorang..CEMBURU!!
kadang2 CEMBURU pada keindahan masa lalu..bukan nk menidakkan takdir or percaturan alam..jauh sekali utk mengadili ketetapanNYA..kerana aku bukanlah TUHAN, cuma seorang hamba yang kerdil dan tersisih di sudut dunia..tak mampu untuk merubah fitrah ALLAH, cuma yang mampu hanya menadah tangan memohon keredhaan n perlindungan supaya sentiasa berada di bawah payungNYA..tp kadang2 dunia ni macam x adil..x adil kerana menjarakkan kasih sayang n perhatian seorang ayah kepada anak2nya...kenapa sekarang??mengapa ianya harus terjadi pada kami tika ini?


ayah...ayah cepat sembuh ya....anak2 ayah sentiasa mendoakan kesejahteraan ayah..
ayah...ayah makan ubat ya..ayah sakit kan..kalu sakit ayah kene makan ubat..tp mak cakap ayah tak sakit..cuma ayah tiba2 jadi murung..ayah tiba2 menyepikan diri..ayah menjauhkan diri dari seme orang..ayah tak tegur anak2 ayah..ayah dah xmakan..ayah xminum...ayah dah tak keluar bilik..ayah dah tak tengok pokok2 ayah kt luar umah..ayah dah tak buat seme yang ayah penah buat dulu...kenapa ayah?mak bagi ubat...tp ayah x makan......mak buatkan air..kadang2 ayah minum..kadang2 ayah biar air tu sampai sejuk...mak masakkan utk ayah..tp langsung ayah tak jamah...anak2 ayah masakkan utk ayah..pun ayah tak sentuh..kenapa ayah?

ayah...ayah kene kuat..kalu ayah kuat, ayah da boley lawan segala gangguan 2..supaya nt ayah xmurung lagi...supaya nt ayah da tak sepikan diri lg..supaya nt ayah ceria cam selalu..supaya nt ayah ble wat keje cam selalu..ayah ble makan n minum cam selalu..

ayah..anak2 ayah ni terkilan sangat2..dah xtkira berapa kali air mata anak2 ayah ni tumpah...tipu la kalau anak2 ayah ni xsedih...kami sedih ayah....sedih sangat2..tp kami msti tabah..msti kuat..nnt kalau kami sedih...emak lagi lemah ayah....kalau kami sedih emak akan rebah ayah...cukuplah skali air mata emak mengalir waktu pemergian arwah hilmi dulu...anak2 ayah ni dah cukup terseksa untuk melihat kemurungan di wajah emak buat kali ke 2..

ayah...anak2 ayah nak ayah anak2 ayah yang dulu..yang ceria...yang kuat bekerja..ayah boleh kan jadi macam dulu...??


TUHAN, jauhilah keluargaku dari sebarang GANGGUAN..hapuskanlah segala penderitaan dan kesulitan yang ditanggung oleh keluarga kami...sesungguhnya, hamba2 mu ini telah banyak berhadapan dan melalui ujian dari MU...

ayah....anak2 ayah akan selalu sayangkan ayah...anak2 ayah akan selalu ada di sisi ayah....sampai bila2, melainkan jasad yang memisahkan kita...
ayah...anak2 ayah akan selalu mendoakan kesihatan ayah...kesejahteraan ayah..ayah sihat ye...

TUHAN, kembalikanlah keriangan di wajah ayah....supaya kami bisa merasai kelembutan di wajah ayah lagi..anak2 ayah terlalu rindukan senyuman di wajah ayah..anak2 ayah terlalu pinginkan keceriaan di wajah emak...

ayah...di sempena hari penghargaan buatmu ini, kami anak2 ayah ingin mengucapkan selamat hari bapa kepada ayah...sesungguhnya, ayah telah menjalankan tanggungjawab sebagai seorang ayah, bapa, daddy, papa, baba, walid, abuya dengan cemerlang kerana tanpa didikan dan asuhan daripada ayah, kami anak2 ayah tak mungkin berdiri setinggi ini...andai bisa dipetik semua bintang di langit, itulah yang akan anak2 ayah persembahkan buat ayah..supaya kehidupan ayah semakin bercahaya..

ayah, terima kasih ayah....kerana ayah, kami kenal siang dan malam dan kerna ayah juga, kami kenal kaca dan permata..

owh angin...tolong sampaikan pada ayah yang anak2 ayah sayangkan ayah...akan selalu mengasihi ayah..dan akan selalu membahagiakan ayah...



glitter-graphics.com

Friday, June 19, 2009

mari MENYEDUT lagu :)

1st time dnga lagu ni...bes sangat2..kira layan la..sesuai ngan jiwa ixca..huuuu
kalu tuan2 n puan2 nk sed
ut lagu ni, click je kt link lagu 2..

aizat-->PERGI

ALEXA-->JANGAN KAU LEPAS...bila denga lagu ni..tiba2 sedih..mgkin ada kenangan kot dsebalik lagu ni..huuuu ixca suka lagu ni..sangat2!

so, kalu tuan2 n puan2 bminat nk sedut lagu ni..dengan segala hormatnya saya mmpersilakan kalian semua untuk mengclick link lagu d bwh..tq :p


alexa --> JANGANkauLEPAS


lagu ni pun best gak..s
empoi je..
Inilah Generasi penerus pentolan musik Indonesia Ahmad Dhani. Tiga anaknya, Ahmad Al Ghazali (Gitar), El Jalaluddin Rumi (Drum) dan Ahmad Abdul qodir Jaelani (Bass) bergabung dalam grup band yang dinamai The Lucky Laki



the lucky laki --> BUKANsuperman


lagu ni adik ixca, ijat suka sangat denga...kira kalu dia denga mmg feel abish la..sambil pejam2 mata mghayati lagu..huuuuu
tp kakak dye pn suka
gak..hik!

hijau daun --> SUARA ku BERHARAP

--kisah SEKEPING gambar--


td ixca nga view2 pic lame2..tiba2 ttengok la pic tsebut di atas...nampak biase je kan..yela, cni je ruang yg ada tuk kitorang ltak meja stdy..suspek utama yg dipaparkan kt atas 2 ialah ruang stdy ixca..sbelah tu meja stdy zati..tiba2 windu nk on9 kt sini...windu nk wat note kt sini...windu nk baca buku kt sini...huuuuu


meh cni nk terangkan cket pasal pic kt atas tu......

A --> tudung si zati..beliau mmg suka sangat letak tudung kt c2..katanya senang nk
capai..mula2 mmg da sangkut elok da kt dalam bilik, alih2....eh..eh..dia letak lg kt situ..

B --> mug lembu pemberian emmylia..emy, lembu 2 da tcabut kaki..ika x wat..dia tcabut
sendiri...huuuu..

C --> lappyku...nyawaku...degupan jantungku...owh...heeeeeeee :p

D--> celcom broadband.....yang slalooo je wat ixca melencong ke tempat len time da berikrar
konon nk fokus stdy....sape suwuh ada dpan mata..alergik laaa...hikhik

E --> zati punya WEIGHTGAIN...heeeeeee.... asanya benda alah 2 da dkt 5 sem da dbeli..tp
x abish2 pn ag..zati cakap xpela...kita wt phiasan dah la....

F --> myBITAMIN C...untuk menjalani kehidupan seharian yang maha payah, saya perlukan
bitamin..hohoooo... tp vitamin 2 tiba2 bertukar color jd tompok2 itam sb ika da campur
ngan ubat resdung...hahahaaaaaa

G --> fail BIL UMAH SEWA...kt fail ni la ika smpn seme bil2 umah...seme kira2 yg kami da
wat time nk collect duit..resit AFFIN BANK lpas kami bank in duit kt owner umah..bil2
maintenance, bil2 api n bil2 air..


lpas ni da xble nk stdy c2 ag..da xble nk on9 smpai lewat2 malam kt c2 ag..da xble nk wt note kt c2 ag..sb ktorang da xdok kt c2 ag sem dpan...kami akan bpindah ke PUNCAK ALAM sambey mmbawa beg besar.....lalu menangis..huwoooo..

Thursday, June 18, 2009

practical owh!

TARIKH: 01 JUNE 2009 - 30 JUNE 2009
LOKASI: PEJABAT DAERAH BESUT, TERENGGANU




*Pertama dan untuk selamanya ixca nk merakamkan setinggi-tinggi penghargaan buat seluruh staf di pejabat daerah besut
---> bahagian pentadbiran <---
sb sudi bg tunjuk ajar n bagi kerja kt ixca..kikikikiki...bowim owh kalu xde keja..tataw nk watpe...menantok owh..

1st day lapor diri, ixca jumpa ngan jue n zul..dorang dr uum...terdetik dalam hati, ALHAMDULILLAH, ada geng la lpas ni..sb bowim la kalu sowam2..hikhik..bowim lagi..


lepas je lapor diri, ixca ngan zul dok kt bahagian pentadbiran...jue lak kene g bahagian pmbangunan..tata titi tutu jue..hihihi

en.sopian cakap...dok jela mane2 kamu suka...so, kami berdua pun melangkah ngan penuh keyakinan g kt meja yg kosong...tp ada 1 je...zul dah duduk....huuuu

so, ngan muka toya ixca pn terus menghayun langkah....sambey buat muka sedey sb tataw nk dok mana..huuuu
tiba2 terpandang la sorang budak ni....eh...eh...eh...macam kenal...
"budak tg mahmud eh?" dengan penuh berhemah ixca memulakan buah bicara..hehe

"a'a...macam nk kenal gak..mari amik kusi dok cni...mari la.."

ixca ngan muka xmalu terus menarik kerusi n duduk kt sbelah budak nih....thiiiiiiiiiiii

lpas buat sesi intebiu ngan bdk ni.......ixca pn da taw la..budak manis yg berada d sebelah beliau 2 ialah bekas stdent tg mahmud, azuraida is her name..tp muda setahun dr ixca..aiyookkk..

"panggey da je ek.."

"owh..ika..enough, simple is better"

"dulu kt tg mahmud saing ngan sape eh"

"ngan MINAH(tiba2 ingatan melayang kt kenangan 6 thun lepas.....kenangan itu kadang2 dirasakan begitu segar sekali..sesegar hijau daun...windu kt seorang insan yang bernama HAMINAH)

* ngan MC LEEN(leen, windoo kamoo...windoo setiap saat yg kita lalui bersama..even kita 1 uitm dlu, tp ta penah hang out bsame..sampaila leen da quit n keje..hurm..tataw la..)
*ngan SURIA(i mich dis person so much..damn much!kapan eyh mau ketemu!)
*ngan MIZAH(M.I.Z.A.H--nama yg xpernah luput dr ingatan..kangen sama beliau..tp da lame xdenga cite pasal beliau..hope she's doing fine..xkisahla kat mane beliau berada)

*hurm...tiba2 teringat kt mr. p_ _ _ _ n..stiap kali ingat, perasaan bersalah yang maha hebat tiba2 bersarang...i'm sowi..sowi sb tpaksa jadi sekejam itu..kita tak dtakdirkan utk meneruskan phubungan dalam jangka masa yg panjang..perkenalan singkat 2 sebenarnya dah cukup utk disimpan n diimbau, bukan untuk meratapi apa yg terjadi...tp sekadar menyedarkan diri yang xsemua yang kita impi n citakan bakal berakhir dngan senyuman...

OPS...da lari topic da ni..hikhikkkkk....

RHAUDHAH...si gadis ni pun dak practical gak..member da..nice knowing dem..

KAK ZA....sy bekerja di bawah arahan beliau..easy2work with her..n thanx fer d tunjuk ajar :)

sebenarnya, banyak lagi yang nk dcoretkan kt cni....about life bgelar student practical...but i think dis is not d rite time utk ixca tulis ngan panjang lebar....sb kemalasan tiba2 melanda...ixca nk berangan jap...nk balik pada kenangan 6 tahun lalu..owh....



tata..titi..tutu...