.:.FOLLOWERS.:.

Wednesday, May 26, 2010

tag lagi! ez, dis if fer u :)





bulan ni n3 penuh dengan tag ja..tudia takuit aih..tag ni kena wat gak..kalu x wat tuan punya tag cakap nk fire..dia kan otomen...xpun kalu bukan otomen beliau mungkin naga..weeeeee :p


*pic sekadar hiasan semata-mata..sengaja ingin mengembalikan kegirangan zaman poly :) miss u!! miss u!! :(


jom..jom..proceed ngan soalan perTAMA:
Soalan 1 : 3 names in your message inbox
wafi – vads.ira – mummy <--[Tanya, awat bil celcom berokband xsampai2 ag..]

Soalan 2 : Your main Ringtone.

Justin Bieber - Baby

Soalan 3 : What u did at 12 last night?
mandi + mendobi baju [pakej 2 in one] lewatnyaaaa mandi..hohoh

Soalan 4 : Who was the last person you went out with? Where?
ngan gulfwens aka housemate..pegi AMPANG PARK..jalan2 cari pasal :)




Soalan 5 : The colour of the T-shirt you're wearing now.
Today is my OFF day.so, dengan rasa tidak malunya saya membuat pengakuan yang saya pada ketika ini à9.57 am tidak mandi lagi dan masih memakai baju tdo berwarna biru bukan biru laut mahupun bukan biru tua..tapi ia biru..


Soalan 6 : The last thing u did.
yang betul2 last thing ke?bancuh melo~

Soalan 7 : 3 of your everyday favorite items.
talipon[gila veteran eja], losyen, lappy bersama cik berokbi..hoho


Soalan 8 : The color of your bedroom.
macam ez gak..umah sewa kalu bole cat da lama cat wana pelangi..hahah..so, wana dinding ni ialah putih sesuci hati kami..hakhak


Soalan 9 : How much money in your wallet now?
RM100..malas nk simpan banyak2..cik bank kan ada :)


Soalan 10 : How's life?
BoOoOOooOOOOOOOOring...[u noe betapa bosannya idup saye] :p


Soalan 11 : Your favorite song..
minah jiwang mstila layan lagu jiwang kan :)

1) September band – bintang hatiku

2) 7 pelangi – kuukir indah namamu

3) Mahkota – dinda

4) Rindu setengah mati – dmasiv feat Kevin aprilio

5) tilu – ku bukan aku

6) Lenka – trouble is a friend



Soalan 12 : What will you do next weekend?
haih..weekend saye xseindah weekend kalian seme..kerja!
Soalan 13 : When was the last time you saw your mum.
last Sunday..yay!!

Soalan 14 : Where is she now?

kat PT 575, TAMAN PERMINT PUTERA FASA 2, KAMPUNG RAJA, 22200 BESUT, na na na na na GANU kite~[tudiaaaa..bg alamat penuh..}

*ada udang d sebalik batu..sape2 nk datang meminang, sila rujuk alamat tersebut ea..haha!

Soalan 15 : When was the last time you talked to your parent?
tadi..tadi..tadi..issue pasal bil celcom cik berokbi..

“yang kak una punya bil da sampai..yang ikah punya xsampai pun ag...”


Soalan 16 : Who is the last person that talked with you last night?
juliyana johari..

ayatnya berbunyi begini...

“tok..tok..tok..k.ika...[bunyi pintu bilik diketuk]

k.ika, jue nk tumpang lalu kot bilik ni eh..nk g umah k.mas.jue nk wat pedicure n medicure..”


Soalan 17 : Where did you have dinner last night?
dalam mimpi..blek keje pas maghrib trus tdo..PENAT!!

tren wat hal petang td..benti kt setiap stesen dekat 10 minit..law ada 4 stesen dah 40 minit!!!hohoh
Soalan 18 : The last surprise you got
hm..xde pon..hoho


Soalan 19 : Last thing you borrowed from your friend.
pinjam pen, nk sign borang RMC


Soalan 20 : Who is your bf/gf or husband/wife?
hurm..soalan yang sama ja kan?

xpa..xpa..tunggu la t bila da ada nk publish besaq2 nama dia sekali pakej gambaq amek kt studio lagi..ahahaha [xemo taw..saja ja] :p

Soalan 21 : What do you feel now?
bowSAN~

Soalan 22 : Wanna share with who?
xde kot.sharing is xcaring..haha
Soalan 23 : Who knows your secret?
Only God knows~

Soalan 24 : They keep your secret?
-

Soalan 25 : Are you angry with someone?

hurm..rite now no..eh, ade..don't simply judge me la!!!tanye dulu..bole??


Soalan 26 : What do you order at McD?
set ayam goring [menu wajib]

Soalan 27 : The last time you felt so sad..
last nite..time view video yang di upload ole encik pidos...sedih laaaaaaaaaa..lindu my exOMB66a darlinks! :’(


video


Soalan 28 : Mahu tag?
member2 DSK semua ez dah sapu bersih siap mop lagi..haha

so, yang tinggal ialah

v

v

v

puan emy ijam

ekin mawar liar sangat :p

mia ali

lyla

sanisah

n bloggers sekalian jika anda view~

danke schon sayangSS :)


soalan tambahan nombor 29: pendapat tentang tag ni?
len kali bole x law buang soalan berkenaan siyapa bf?tunang?husband kamu?plis..plis..itu saje..hehe :p


Wednesday, May 19, 2010

.tag dari leeya.



ACHTUNG!!!!!
saya diTAG lagi!!

sangat seRONOK..weeeeeeeeeeeeeeeee[sambey menari poco2]

pagi tadi buka fesbuk, ternampak la ada post dari liya
V
v
V

1). Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
ish..sampainya ati kan?xyah kawan kot..tp xsampai ati :(

2). 6 orang di hati anda?
*mak *ayah *siblings[ni kira pakej, 6 in one..hohoh] *kawan2 TERbaek[pakej gak ni]rakan2 adalah sumber keriangan saye *masih kosong... *masih kosong.... :p

3). Anda rasa anda comel?

tah la..[sambey tersipu2 malu]

4). Single or taken?
SINGLE~

5). Blog yang anda suka?
semua blog yang ada dalam list saye..bowim2 saye suka terjah masuk blog mereka..hoho

6). adakah bilik anda kemas setiap hari?
kemas.. err..a’a kemas

7) Lagu terakhir yang anda dengar?
now..denga hot fm..lagu derita merindu..huhuw..ada x lagu derita membenci??

8). Last text message?
"agak2 awak jauh x dari sungai buloh nk g tempat awk" sms dihantar oleh mr.coholic yang tiba2 hari ini berada di sg buloh..hohoh

9). Last phone call?
hello..ika..pot..pet..pot..pet..
insan yang membuat panggilan --> chuck yang kini menjadi cegu setelah kuar dari vads..hohoh

10). Hari terakhir anda menangis?
xingat..tp dalam masa tdekat ni la.. saye kan pencinta ayaq mata!harusla menangis!

11). List lima color favorite anda?
*pink *putih *hitam *merah *biru

12). Orang terakhir anda ber-YM?
dayang maziah.dia Tanya pasal ketumbit..hehe :p

13). Game paling anda suka?
dulu paling addict ngan cafe world..tp skang tataw la ape dah jadi ngan cafe world tu..dah kena sita kot..hihi :p

14). Adakah anda peminat MCR?
xtaw..apa tu..CSR taw la..customer service representative..hoho..

15). Apa perasaan anda jawab tag ni?
kacang kuda ja..lagi senang dari jawab paper networking..hoho

16). Anda rasa tag ini best?
ish..soalan ni susah..xbes..haha

17). Tag lagi 10 orang
puan Nurul Emmylia...lyla...ekin mawar liar..mia ali...sanisah...shaida azlin..n sape2 aje...plisss

Tuesday, May 11, 2010

tag dari intan :)



hari ini hari selasa.tag ini disiapkan oleh puan intan pada hari jumaat.tp hari ini baru saya perasan bahawasanya saya turut ditag.jadi saya buat untuk hari ini.[agak skema ayat.kenapakah?]

sebelum itu..kita lihat apa award yang saya dapat dulu ya...comey kan?macam puan intan...juga ada iras2 saya sedikit..hoho


1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY , APA PERASAAN ANDA ?

ada ke orang sedih dapat award?tiada kan?jika begitu, saya sangat gembira bila diberikan award ini.terima kasih daun keladi.ada lagi bagi lagi
[eh.tiba2 jadi pantun dua kerat]

2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI

puan intan suraya <---[sila klik jika ingin berkenalan dengan beliau.tapi harus diingat, beliau sudah berkahwin dan bakal menimang cahaya mata]



3 NAME THAT PEOPLE CALL YOU:-

1) ika [ni sape2 je yg kenal panggey ngan nama ika]

2) bintang [name ni tataw la cane bole terjebak..tp most of member rapat panggey cik bintang]

3) kak pekqah [sungguh tidak glemer dan agak malu jika dipanggil begini..hoho..ijat n fikratul suka panggey begini.oh]

4) najiyah [ayah selalu panggey ngan nama ni dulu time kecik2.selalunya sebab nk marah..ayah suka panggey nama belakang.]

5) faiqah najiyah [org akan panggey nama ni jika nak panggey naik ke pentas untuk amik adiah or award..hohohohoho]

4. THING YOU DONE YESTERDAY:-

bangun pagi sebab jam bunyisnooze dulu 5 minitbangun lagimandifesbuking japminum milokuar g kejebalik keje---tido

5. FIVE WAYS TO BE HAPPY...

- bila bole baca sesuatu yang menggelikan hati

- gelak2 sampai kuar ayaq mata ngan teman2..besh

- dengaq lagu

- kuaq jalan2 oh.luaskan pemandangan.dan lupakan semua keserabutan

- saya seorang yang xhepi.cane nk bagi hepi??

6. APA DALAM FIKIRAN ANDA , BILA ANDA MENJADI KAYA ?

kalaulah aku...menjadi jutawan...jadi jutawan duit banyak berkoyan2..lalalala

jika ditakdirkan saya menjadi kaya dan tersangat kaya, benda pertama yang saya ingin tunaikan ialah menghantar kedua ibu bapa saya menunaikan haji, sediakan semua keperluan mereka, beli rumah untuk diri sendiri, beli kereta untuk diri sendiri, jika ada duit lebih saya akan beli juga kereta untuk jiran2 dan juga sahabat handai..hohoh.., nak tolong insan2 yang memerlukan, nak buat amal jariah, nak bayar hutang ptptn cash..hohoh..

KAWAN-KAWAN YANG KENA TAG:

ekin mawar liar

puan emmylia

mia ali aka meah

sanisah

lyla

shaida azlin

dan sape2 yang datang melawat.silakan [jangan lupa copy award skali ea]

Saturday, May 8, 2010

|my convocation|


readers~
look at info below
v
v
v
v


dapatkah anda lihat nama saya berada di atas sekali?*gulp*gulp*[sangat takowt]


can't wait nemore..
miss my besties..
miss my uitm..
miss my memories...


syukur....syukur sb dapat grad on time..tp agak terkilan...disebabkan satu sem tergelincir dari landasan cgpa, xbole dapat ANC...huhuw..tp xpe, rezeki bukan berpihak pada FAIQAH NAJIYAH ANUAR kan?

ape pun, tetap bersyukur sb disenaraikan sbg pemegang first class..


mom..dad..this is fer you..
*saya dah cuba yang terbaek*dan kejayaan ini adalah kejayaan anda juga*

tp agak terkilan..sepatutnya kejayaan ini dikongsikan bersama2 dengan seseorang..
seseorang yang selama ini
setia menemani..seseorang yang pernah berjanji untuk menjadi yang terbaik.dan seseorang yang pernah berjanji untuk tidak melukai.
*
u should noe dat i rili need u*dis is for u oso* :'(

*tiba2 hilang mood untuk mengarang*

.selamat malam.tidolah.jangan menangis.selamat malam semua.

Saturday, May 1, 2010

mari menyelongkar purse :)


Hello readers~

kini tora datang lagi dengan edisi selongkar cik purse.hohoh..
sangat eksaited apabila dimaklumkan oleh cik meah bahawasanya diri ini telah ditag.oh!
oke.kini kak eka persembahkan cik purse atau nama saintifiknya cik kewalletan yang memakai baju kebaya berwarna merah putih<---[sila highlight]hohoh

cik purse ni beli sendiri taw..hohoh.itu saja.

diingatkan bahawa latar belakang ini tiada kena mengena melainkan saja saja belaka.



oke.fitrah manusia sifat ingin tahu sentiasa membelenggu diri.kalu dah dapat tengok page depan cik purse, meronta-ronta hati kecil nk tengok isi kandungan cik purse tu lak kan?KAN?kan?hohoh.tawu dah.hihi.oke.sekarang mempersembahkan bahagian dalam cik purse ini.jeng.jeng.jeng..lalala [muzik latar]
v
v
v


seakan tidak puas dengan apa yang ada, sekali lagi perasaan ingin tahu menggelegak ibarat air panas yang sedang menggelegak setelah mencapai suhu 100 darjah.hohoh.oh!


dek tidak mahu mengecewakan hati kecil cik meah comey, kugagahi jua menyelongkar seluruh isi perut cik purse.[tangan terketar-ketar bimbang law ade rahsia sulit kerajaan negeri.hohoh]


ternyata tidak ada.yes!



SEKSYEN A

merujuk pada gambar di atas
pada poket seksyen a terdapat segala jenis kad yakni termasuklah kad atm, medical card, hotlink card..oh.oh.kad pelajar uitm di hati..kad rakan muda..hoho.kad hari-hari.kad apa ag eh..mcm2 la..ya Allah..lupa..kad pengenalan jua :)


dan yang ini..caKKKK!!!
v

v

v


me n ma fwen feberet place..PAK LI...*hokkien koew teaw sangat sedap*i laike*huhuh.
rindu nk blaja balik kt uitm.rindu nak balik umah kat danau mas.rindu.rindu.rindu.rindu puncak alam.rindu. :(

cik FAIQAH NAJIYAH!!!
stop!ini bukan n3 biasa2 yang boleh anda luahkan tentang kerinduan anda..ini adalah n3 yang bertajuk selongkar purse n ini adalah official.tidak bole lari dari tajuk!

TITIK.hohoh.

jadi..mari kita teruskan.


SEKSYEN B





anda dapat lihat kan pada poket2 tersebut terselit sekeping gambar..huhuw itu bukanlah gambar boiypren ataupun skandal ataupun suami ataupun tunang kerana ternyata mereka2 seperti yang dinyatakan tersebut memang adalah saya tidak ada..hohoh.bahasa apakah yang saya gunakan ini.bantai saje...BAHASA MALAYSIA a1.itu yang pasti..hohoh.

kalau anda dan cik meah kesayangan dapat lihat, kat bahagian zip tu ada la syiling dalam bapa kupang ntah.xsuka letak syiling banyak2 t berat.berat diri sendiri pun xtertampung inikan pula nk tanggung berat det syiling.weeeeeeeeeeeeeeeeeeee :p

pastu ada juga terdapat cik simcard bersama rakan-rakan beliau yang sebenarnya tidak geng kerana berlainan company.cik celcom and cik hotlink.xsama kan?

pastu ada sepit rambut nipis.pastu ada cincin yang mak bagi.heee.pastu ada satu pin, utk emergency case.

pastu yang terselit kat poket tuh ada la resit mebenk, ada kad segala bagai kad, n ada gambar 1ne of ma beshbuddy ever---->noor jannah rahim*tepok*tepok*


SEKSYEN C


ni kira last part of cik purse la..

jom kita tengok apa yang ada terselit kt situ :)


oh.ada cik gambar rupanya.ada tiket bas..huhu.*kenangan*
ada picca nurul emmylia and cik ija yang juga turut tersenarai sebagai my very very very besh buddy selain jannah..


zati..picca zati mane owh..hihi :0
pastu ada gambar sapa ntah....cik ixca kot..cik ixca pp tembam :p


cik meah comey, k.eka dah berjaya abiskan n3 ni..hoho..

so, skarang ni rasa geli2 je nk tag org len lak suh buat..heeeeeee


nk tag.......

nurul emmylia
intan suraya
pah bedah yo
shikin jb
yan
ekin nora mawar liar
shaida azlin
wani gf zuki :p
zhafran! hih
wansha

n sape2 yang ada kt link saye n yang melawat..saya bagi kepercayaan untuk anda buwat. :)