.:.FOLLOWERS.:.

Wednesday, August 25, 2010

entry tanpa tajuk.terasa ingin menulis.jadi saya hanya menulis.tanpa hati.


monink melesia :)

rini bole lak xde air.hee

pas je sahur, terus kuar g pusat inovasi uitm n mandi kt sane.

xde air bukan alasan utk xmandi okey!

coz u'v so many options dear~

jz nk gtaw..i dah wangiiiii..weeeeee :)

mood: nga layan lagu rock kapak sambey bercita2 nk cantekkan blog.

Tuesday, August 24, 2010

Tag : wajib buat dari shikin mami n eyz n intan

1. Adakah anda rasa anda HOT???
time panas rasa HOT la.skang ni pun mmg panas je.rasa cam nk tdo dalam baldi je jpg..huu

2. upload gambar kegemaran anda


3. cerita pasal gambar
act, ni bukan fav pic pun...ngeee saje upload.picca arini.siap2 nk pegi puncak alam yang indah permai :)

4. bila kali terakhir anda makan pizza
bile ntah..tp sebelum puasa laa..ngan puan emmy n cik fahmi.kat tesco.teman cik fahmi bli tisu tandas untuk shell :P

5. lagu terakhir anda dengar
lagu keropok moni yang iklan kt tv3 tu..haha mama anit cukup stress bile dnga lagu ni :P

6. apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini
nga serabut sebenanye ni.tp wt2 cool.nk tdo xbole lelap

7. selain nama sendiri anda di panggil nama apa?
kamu..miahaha

cuba rujuk balik soalan--> selain nama sendiri, 'ANDA' dipanggil nama apa?
so, my answer is kamu :)


8. tag lagi 8 orang

1. puan emmy
2. dura
3. puan wansha
4. puan mimie
5. puan lyla
6. sanisah
7. wani oh wani
8. meah
9. Sesapa yg baca blog. alip lam lam ha.sapa yang baca law xbuat bdosa :P

9. siapakah orang no.1 kepada anda
sayang saye.pemberi semangat saye.i love u.be strong dear in wuteva condition u r

10. kata sesuatu mengenai orang no. 5

comel n i shared a lot of things with her before :)

11. no. 3 ada hubungan ngan siapa
mesti la ngan incik hubby beliau.jelesnye :(

12. bagaimana pula dengan no. 4
mimie.junior mase kt poly.kawen lak ngan mmber skolah rendah..hai, kecik btol dunia :P

13. pesanan kepada orang no. 6
ingatlah saye slalu walo di mana jua anda berada :)

14. kata-kata cinta tok no. 2
dura, i love u..hik :P

15. adakah no. 7 dan 8 punya persamaan?
ada..sb depa kan pmpuan.hiks

16. berikan 5 yang anda tahu tentang orang yang men'tag' anda
lemah lembut, sopan santun, cun melecun..ahahaha --> ditujukan khas buat intan, eyz n shikin mami

17. persamaan antara kambing ngan lembu?
ada...dua2 xkenal eyz, intan n shikin si pemberi tag ni..miahahaha

18. perasaan anda buat tag ini
rasa sayang.hohoh

19. apa pendapat anda ttg artis yg rampas laki org tu si M dan si F?
believe in karma.what goes around, comes around.

20. GAY or LESS??
do u mean LESS GAY?

Monday, August 23, 2010

lanjutan kisah stokin dan tido

guten morgen all~

terasa nak sambung kisah stokin dan tido la.heeeeeeeeee

malam td xpakai stokin.sebab xtdo.

buat slide ngan faten.agak2 da muak buat slide.stop dulu.

mati kutu tataw nk wtpe.nk tdo mata xngantuk.

kul 3.40 panaskan kuali.goreng nasi untuk sahur.

seme da siap.tengok cik tibi jap sambey online fesbuq.xde wtpe pun.suka tgok video yg diupload kt fesbuq 2.release tensi walopon kadang2 gelak sorang2..ade ceq kesah?

agak2 da kul 4.40.kejut housemate sekalian.den sahur bsame.

ni cik mata da ada rasa pedih2 da ni.kepala pun da rasa pusing2 sampai ke anak mata da ni.

kena tido.tp xbole lama.t nk kena g puncak alam.tp xpe,sengaja nk bizikan diri fer a reason!

berbalik pada kisah stokin.

jpg nk tdo kena pakai stokin.

cik kaki da rasa sengal2 balik da ni.derita btol!

tok leha cakap tido kena pakai stokin.kaki sejuk!

tp betul.hypothesis yang dibuat sebelum ni ternyata betul.

ternyata ada relationship antara memakai stokin terhadap kualiti tidur yang bagus.

selain terasa comel bila bole pakai stokin warna-warni.tido pun jd selesa.

pastu law agak2 pagi2 2 terbangun lewat...turun2 je katil bole buat ice skating tanpa perlu melangkah setapak demi setapak ke toilet.mudah dan menjimatkan masa kan? [pasni bole try]


kesimpulannya, tido mmg kena pakai stokin.

penah ada sehari tu bangun2 tido stokin tinggal sebelah.mungkin ija yusoff cuba sabotaj.tp itu hanyalah assumption.

oke.nak tidola.cannot go dah bak kata en. gmie dealova aka perosak bahasa tegar.


[jangan lupa pakai stokin dulu.expose cket]

CAKKKK!!!



[pas bangun tido.jangan lupa letakkan stokin di tempat asal beliau]

* lokasi: atas kepala katil


[atau anda bole juga letakkan beliau dalam kedudukan sedikit menyerong bergantung pada kreativiti masing-masing.hihi]


hubungan antara stokin dan tidur


hye readers~

alhamdulillah, law tiap2 hari update blog, maken lama da maken bkurang sawang n sarang labah2.bagus.berkat rajen

ignore foto di atas kerana mengambil gambar sambil menongkat dagu adalah sangat common n ia dianggap sedikit kuno lalu penulis blog bercadang untuk memberi sedikit nafas baru pada gaya tersebut dengan menongkat dagu dengan mulut sedikit dimuncungkan ke depan sambil gambar diambil dari pandangan sisi bagi menyembunyikan kegemukan muka penulis blog

hari ni nk cakap tentang bagaimana pemakaian stokin menyumbang kepada kualiti tidur yang baik

eh, macam tajuk research la pulak..hehe

alang-alang da de bunyi cam research, elokla law try develop hypothesis seround dua

so, my hypothesis might be

--> there is a relationship between wearing sock towards having good quality of sleep

hehe.kan cantek je bunyi research ni.

banyak benda nk kena pk law nk wat research ni.

satu.kena tgok past study.

bukan ape.senang nk compare or argue.

kot2 bole support kita punya research.

sb tu LR 2 penting.sekurang2nya ada evidence.bukan omong kosong.percuma saja.hohoh

dua.yang penting kena taw ape objektif.

so, bila da taw objektif baru bole develop research questions.

macam dalam kes stokin ni, objektif mestila nk tawu btol x pemakaian stokin bole membantu kepada peniduran yang lena serta bebas dari sengal2 ubi di kaki.

so, dari situ da bole create soalan untuk kita kaji.sb at d end of research, kita akan dapat result dia samada hypothesis yg dibuat tu direject or diterima.

tiga.kena amik kira population, sample.

sape yg kita nk fokus sbg respondence.

tp dalam kes ni penulis blog sendiri yg jd respondent.

empat.kena state kan problems y isu ni nk dikaji.eh.patutnya benda ni ada kt atas skali.

senang kata benda ni kiranya ada dalam chapter 1 la law dalam report

so, bole la cakap sb penulis blog slalu alami sengal2 ubi di kaki.
pastu mungkin bole relatekan dengan y it happened.ada banyak kemungkinan.
pastu perlu ada support dr LR.baru kukuh.macam nak buat rumah gak.mesti ada tiang sebagai penyokong.kan?

hurm.sebenanye banyak lagi.bukan senang..menghasilkan research bukan semudah mengarang novel setebal 500 muka surat.

research perlu ada fakta.mengarang ayat2 cinta tidak perlu citation kerana ianya universal.ia bole lahir dari angan2 yang di'jadikan' kenyataan walhal ini cuma pemanipulasian minda dan emosi..

sb 2 law dalam novel je, semuanya indah.semuanya bahagia dan kita........mula menukar watak dan meletakkan diri pada tempat heroin atau hero 2 kan?kan?
tipu la 2 law xwt camtu..law x nape bole sampai ade yg nangis sedu sedan time bace novel?hihi

pastu ade la kan..contohnya cam couple2 tu..
mula la harapkan pakwe dorang jd mcm watak dalam novel yang kononnya caring nak mati.hensem nak mati.baik nk mati.setia nak mati.last2 diri sendiri yang sakit hati sampai nk mati :P

fitrah manusia..terlalu inginkan kesempurnaan dan terlalu mengharapkan seseorang untuk menjadi dan memberikan yang terbaik.tak salah untuk memilih, tp belajarlah untuk menerima kekurangan kerana tidak semua manusia sempurna.

duh.maaf kerana diri ini pun adakalanya pernah tersadung kaki sendiri ketika berjalan.pernah tergigit lidah sendiri ketika bercakap.i'm not perfect!

belajar dari kesilapan untuk sama2 memperbaiki diri :)


duh.cite pasal stokin da ilang.

sambung entry lagi 1 la. :P

babai!



*malam ni jangan lupa pakai stokin! [ikon lompat-lompat]



Sunday, August 22, 2010

sabar itu enak :)



dear diary~

pejam celik pejam celik masuk hari ni, da 12 hari kita, selaku umat Islam menunaikan ibadah puasa.

ni bermakna, we have another 18 days left before we go fer eid..yeeehaaaa :)

baru 12 hari.tp dalam kepala ni da mati kutu da pk ape la juadah nk bbuka nt.

nak masak ape.

nak makan ape.

semalam wat puding roti.hoh.

i laik puding roti!



arini?

tataw la.

rini pegi class pagi dengan 1 keazaman...

siap cantek2 konon nk volunteer present crm arini! ha!

pastu kua depan umah tgok2 ada 2 org mamat india nga lepak atas tangga.

so, ngan muka slumbernya sambey tutup pintu depan, cakapla..babai as, babai nad..konon ade org kt umah..kononla kan :P

padahal as n nad nga bersenang lenang kt kampung..ha takot weh! da banyak kes dah kot kt cni..huu

walopon ase kua da awal, tp bila sampai, tengok2 lecturer da tercongok kt depan class..aiseh :P

pilih tempat kt tengah2 konon xnak sakit leher tp sejuknya Tuhan saje yg tahu sb btol2 bawah cik aircond.

blaja cam biase.

sambey lecturer ngaja kt depan, buat2 tenung buku ngan muka sedikit kerut2 konon2 nga pk ape yg lecturer nga cakap..pastu buat2 geleng2 n angguk2 kepala konon bg response.

empathy la kan. put ourself in lecturer's shoes.ha! konon!

tp pelik arini, sb xngantuk.

kalu x tiap class je rasa mcm nk bawa spare bantal sweetdream je buat teman tdo.bg selesa

aneh!ha :)

so, sy decide utk mendapatkan tido yg cukup from now on and pas sahur xmo tdo ag.

janji!

bcoz u noe what....semalam, disebabkan tdo lepas sahur, da 'ter'ponteng 1 class sebab terlajak tido yang mungkin dilakukan secara sengaja atau tidak sengaja menerlajakkan peniduran itu...hihi :P

rugi kan?hoho

ha, lepas buat baru pk rugi...pastu nyesal..nasi dah jadi bubur.

kalu bubur dibekukan balik pun xkan jadi nasi dah rupa bentuk dia.so, take note!

pasni..janji! janji! janji xkan tuang class ag walopon dengan niat atau tanpa niat.amiiiiin ^_^


*suka sebab class CRM batal arini. [rasa nk lompat2..blek ble tdo]
*kecewa sb da volunteer nk present CRM rini [ngeh3 :P]

*sedikit malas coz kena turun g kedai bli barang nk masak.duh. [basuh muka.senyum cket depan cermin, turun g kedai]

*suka sebab makanan da siap masak awal rini. menu rini tomyam campo, sayur goreng, telo dadar,sadin! [febret]

*pengelap mulot --> puding roti

mood: sedang eksaited nk batalkan posa.duh.sabar..sabar..

sabar itu indah bak kata meah tp kita ubah cket la.memandangkan mood nga lapa,so sabar itu enak.

hurm..nyum nyum :)

Saturday, August 21, 2010

biji melaka ke buah melaka?



readers~

happy fasting everybody!

da lama xupdate blog.malas sangat2.

emosi xstabil mengukuhkan lagi alasan untuk tidak merepek2 di blog yang bole dikatakan da maken usang dan bersawang nih.

law siti anai-anai da bole makan blog ni, asanya da lama blog ni reput.

tp beliau xmakan blog kan?heeeeee :)

bosan-bosan, bersiar2 kt blog orang len...cantik!!

blog ni jugak yg mcm dull je..bosan!

tp tetap malas nk update n hias2 lagi..benda macam ni kalu nk buat nawaitu kena ikhlas..hihi

pastu time frame dia msti la panjang kan..yela, kalu sambey wat slide presentation or proposal research pun nk edit blog gak mmg la jd cam jahit baju xguna benang..haha aa lebey kurang camtu la :)

alasan? banyak sangat alasan.

kalau dikarang-karang mau setebal kamus dewan latest edition.

so, let it be..kadang2 hodoh itu indah...hoho

hurm..malas kan?..masa terluang sangat panjang sebenanye..hihi..

tp tetap xbuat ape2..

kadang2 rasa cm masa muda terbazir camtu je....

kalu bole nampak dengan pandangan mata kasar, da bole nampak kot masa2 muda tercampak sana sikit..sini sikit..terlambung sana sikit..pastu terlanggar batang pokok, jatuh bawah..sedih kan?

sia-sia jer terbazir....sebab kita xnampak..........
bila dah xnampak, memang kita xkan sedar..............


mukadimah dah panjang...

sebenanye nk cite..semalam teringin sangat nk makan ondeh-ondeh..

resipi xsure sangat, so untuk dapatkan kepastian, try tanya bonda kesayangan.

lebey kurang camni la bentuk pertanyaan tu

"mak, camne eh resipi nk buat biji melaka"

pastu mak col, mak gelak-gelak dulu...pastu mak tanya..

"biji melaka ke buah melaka"

"aaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaaaaaaa....hihihihihi..confuse.."

so, da terlepas hajat nk makan onde-onde aka buah melaka buatan sendiri.

buat sendiri puas hati. tp yang penting kena rajin la.

law malas tp tetap nak makan sedap gak pegi la beli kt luar, pastu law xsedap jangan nk komen banyak kan? heee

expose pic cket

Wednesday, August 11, 2010

Because I'm A Girl (English Version) lyrics by Kiss