.:.FOLLOWERS.:.

Thursday, January 27, 2011

Bubur Jagung Berisikan Duriangg


Hye Melesiahttp://www.cute-smiley.com

Malam tadi ika buat bubur jagung campo durian..
wah, mabeles betul rasa beliau...sb dua2 ika suka..nyum3...http://www.cute-smiley.com

asalnye camni..
jagung tu da lama da housemate ika beli..
n ade la sorang ag housemate cakap nk buat bubur jagung..nk buat bubur jagung...tapi, last-last bubur jagung ke mane die ke mane..da balik kg pun da beliau tu..

n yang si Asnida ni sibuk dok cakap...nk bubur jagung..nk bubur jagung..
kesian naaaww lak nengok..hik

nak nak pulak ade lebih durian lak..so, y not campo je kan dua2 tuh..
men redah je masak td..

bahan-bahan pun xdela ape sangat pun kan..
law nk taw ape resipi dia..meh scroll down bawah ni..
v
v
v
v
v
CAKKKK!!http://www.cute-smiley.com


RESIPI BUBUR JAGUNG BERISIKANG DURIANGG



BAHANG2

- Beberapa tongkol jagung..dihiris isi beliau [ika wat 4 tongkol]
- Beberapa ulas duriang
- Santan 
- Gula Melaka@Gula basikal gerek [ika letak satu je] 
- Sedikit garam n gula
- Sagu sesedap rasa [rendam dulu]
- Air 3 cawan
- daun pandan 2 [disimpulkan cantik2 :p] tapi tadi ika xletak sebab xde..huk http://www.cute-smiley.com

CARA PEMBUATAN BELIAU

- masukkan air, santan, isi jagung, daun pandan ke dalam periuk
- panaskan dan letakkan gula basikal, gula dan garam secukup rasa
- biarkan mendidih
- lepas mendidih, masukkan sagu n kacau sampai beliau kelihatan sedikit likat
- masukkan beberapa ulas durian......tunggu kejap, bole tutup api..
- makan! http://www.cute-smiley.com


Wednesday, January 26, 2011

.Selamat Malam.



Mahu tido awal..
dan mahu bangun awal...InsyaAllah..

jadi, 
Selamat Malam semua..

Tuesday, January 25, 2011

Thanx GOD, I got SKS~



entry ni nk wat sesimple yang mungkin je..
sebab esemen Henri Fayol masih ada lagi separuh page yang perlu digoreng sedap2..hoho

ritu, masa nga konon2 fokus dalam class Organizational Communication, tiba-tiba ada satu mesej masuk..

brpppp..brpppp..[bunyi vibrate]
v
v
...open message....

congratulations...your application for SKS is successful..please go to www.ipsis.uitm.edu.my to download an offer letter...
[lebey kurang camni la bunyi msg tuh..sb da delete da msg tu...bunyi beb...mesej di talipon bole bcakap-cakap ooo..huuu]

pastu semalam, ika g settle seme ape bagai kt ipsis..n yang paling ai suka tahap nk menari-nari keliling melesia, bila yuran sepanjang sem ni ditanggung..oh, bahagianya..so, kena la wt surat rasmi untuk mintak balik  yuran pengajian yg dah dibayar..hokhok..makcik kayo!!

malam ni kena tido lagi awal dari biasa..sebab sok da start da..kt puncak alam lak tuh..phewww dekat bangat ..huhu

so, from 2molo onwards, setiap hari Isnin n Rabu, i'll be at Puncak Alam doing ma job..hoho..
thx God sebab telah menambahkan sumber pendapatan hambamu ini walopon idokla sebanyak mana...but ini sangat membantu!



Monday, January 24, 2011

saya HEPI hoi!




kawan-kawan..betul kan orang cakap, kalau kita usaha lebih, maka akan ada ganjaran yang lebih untuk kita..
dan sekarang, ika makin menyedari...xsia2 ika merajinkan diri dalam keadaan separa malas untuk stay up setadi sampai lebam mata2.. [sb stdy last minute]


sangat bersyukur dengan apa yang ika da dapat..walopon x sehebat mana, but am proud of myself..even ika bukanlah jenis yang mengadap buku 48 jam mahupun jenis makhluk yang selalu menempel muka di bilik lec untuk tanya itu n ini...sebab kadang2 ika xfaham pun sangat, cuma buat2 faham jela..or dalam erti kata yg len, time exam, law xsempat nk cover mana2 chapter, cubalah melakukan penggorengan dengan cara berhemah..hahakz..


oke..sekian sekian..


ni nk cite pasal nape ika bertambah-tambah sayang kt negeri Terengganu nih..hehe


sape nk bagi 5riban hoi kalu bukan saje2? [ha, jawab..jawab..]


syukran..syukran..baru-baru ni, ika balik ganu semata2 nk pegi amik hadiah kecemerlangan untuk pelajar2 degree yang dapat 1st class..ika turun k.tganu je..n stay umah ira..law diikutkan kena bawa pengiring.tp memandangkan ayah xsihat n mak mstila xdapat datang kan sb kena jaga ayah, so ika dengan perasaan tanpa bersalahnya melantik ira untuk jadi pengiring ika utk naek pentas..thx ira..u r such a wonderful bff of mine..


sedih gak sebenanye..sb, kejayaan ni akan menjadi lebih bererti dengan adanya insan-insan tersayang di samping..tapi, xpelah..cekalkan hati oke! kamu dah cukup kuat cik ixca! so,xde hal lah :)


dalam majlis 2 gak, ada anugerah khas yg dinamakan anugerah pingat emas dan ade sorang adik ni dapat..mase die naek ke pentas ngan ibu ngan ayah die pastu sambey mc bace profile die, rasa sebak sangat2..kalu ika jadi parent die, mesti sangat2 hepi..rasa macam terbayar segala penat lelah selama mendidik dan membesarkan si penerima anugerah ni..


pastu untuk anugerah pelajar spm, ade sorang adik ni yang ika sangat2 kagum..sebab SEBAB..SEBAB...adik ni xde sebelah kaki n ika xsure samada disebabkan kemalangan ataupun mmg cacat sejak azali..ika kagum dengan semangat yg ada pada diri beliau..ika kagum! sangat2 kagum! so, tidak ada apa2 alasan untuk seseorang itu mencapai kejayaan ye sayang-sayang sekalian..apa yang penting, nawaitu dan keinginan masing2..


dan DAN DAN..ade ag yang buat ika sebak..ade sorang ni..ayah die maybe xsihat n dok dalam wheelchair...mase nek pentas, die bawa ayah die naek same2 dengan wheelchair untuk sama2 meraikan kejayaan die..sangat2 terharu..apalah sangat kejayaan yang ditatang jika tidak diraikan dengan orang-orang terpenting dalam hidup..


pastu ada satu lg episod yg buat ika hepi..bila ika dapat jumpa ngan my sengal bff ever after..sangat2 merindui beliau..leen, law leen baca ni, msti leen pun rindu gak kt minoh..


ika sempat jumpa ngan haminah atau lebih glemer ngan nama minoh ni masa blek ganu ritu..tp ika gak tetap panggil beliau ha..nampak cam lembut je....sangat2 melantun ngan peribadi beliau...eh..eh, tapi skang ni ha da xheavy metal cam dulu dah..skang ni ala-ala lembut tahap geram nk picit..ala-ala marshmallow..yela, da kawen kan?hehe


wah, sangat2 hepi bole jumpa..malam 2 ika g tempat ha, RAPID READERS kt bandar K.Tganu tuh n ktorang bergosip2 sampai kul 2 pagi gak la..sambey2 teman ha wt akaun untuk RR tu..


"skang ni, u kene panggey ai tecer oke.." ni ayat ha mase ika mula2 col die..sb dia ngaja kt RR tuh..terbaek la ha..hehe


oke dah dah..jadi jadi la dulu na cik ixca..walopon ade ag satu entry nk buat...tp nk balik ke pangkal jalan jap..
asalnya buka lappy ni dengan harapan nk siapkan esemen En.Latip yang budiman...tapi, smpai skang xnampak sebijik hurup pun kt words..hokhok...


ape nk menipu ni weh?


kenapa la Henry Fayol x letakkan communication as one of d elements in his classical management theory?y?y?


kan dah xpasal2 ni jadi tajuk esemen lak..hohhoi..





Sunday, January 23, 2011

17 JANUARI 2011 | Kisah Tertunggak



Bloggers...wahh..ari ni baru timbul balik kekuatan untuk hupdate belog..sorry belog..ai da abaikan u fer almost a week..n u noe x belog..within a week da banyak benda yang ai da lalui..n Alhamdulillah, semenye bole la dikatakan menggembirakan..n lebih menjurus kepada minggu menjana n memperkukuhkan pintu rezeki kot..hehe

Oke camni la dulu..
pasal tajuk entry ni..17 JANUARI 2011..
tarikh ni sangat2 penting untuk dicatatkan dalam kamus hidup ika...sebab?
oke, yang pertama.. 17th January merupakan hari lahir ayah ika..so, ini sangat penting untuk diingat, kan?
yang kedua, 17th January juga merupakan tarikh di mana kecekalan hati kami sekeluarga diuji dengan pemergian adinda tersayang ke pangkuan-Nya...Tuhan lebih menyayangi Muhammad Hilmi..sehebat mana kita cuba untuk menidakkan realiti, tapi tetap tidak mampu untuk melawan kehendak takdir..kerana itu sudah tertulis..

2011 merupakan tahun kedua arwah pergi..
dan...bersama-sama ini, ika cuba mengimbau kembali catatan pertama ika di waktu awal pemergian arwah dulu...kerana merindu seseorang yang tidak bisa disentuh jasadnya amatlah memeritkan..
hati bagai mati , tapi dengan kekuatan hati juga, ika gagahkan menulis..agar terubat rasa rindu padanya..

Seminggu selepas arwah pergi.... [from wordpress]
it's been almost a month since he gone...god, we lost him..n we do miss him damn much..but nothing can change ur fate..we have to accept it..all that we can do is keep praying for him...
YA ALLAH YA TUHANKU....
kau tempatkanlah 'arwah MUHAMMAD HILMI ANUAR' yang telah pulang ke rahmatullah pada 17hb january 2009, jam 5.30 ptg di semulia-mulia tempat di sisimu...kerana dia memang layak dan berhak berada di tempat teratas di sisimu...dia telah banyak menanggung derita..ibarat kain putih yang masih mempertahankan kesuciannya...dia adalah semulia-mulia insan yang berhak mendapat perlindungan dan pembelaan darimu TUHAN...
YA ALLAH YA TUHANKU....
KAU wujudkanlah kasih-sayang yang berpanjangan dalam keluargaku..
sesungguhnya, aku meletakkan keluargaku di tempat yang teratas dalam hidupku selainMU ya TUHAN...
YA ALLAH YA TUHANKU....
KAU kuatkanlah jiwa dan jadikan ibuku seorang insan yang lebih tabah untuk terus menjalani hari-hari yang mendatang..setelah kehilangan anakandanya..aku terlalu sayangkannya...sangat-sangat!!
KAU pertambahkan keimanan ibu dan ayahandaku terhadapMU..kerana hanya padaMU lah kami memohon kesejahteraan hidup...
KAU jadikanlah aku insan yang  kuat untuk berhadapan dengan dugaan dan ujianMu..kerana sesungguhnya ya TUHAN, aku masih terlalu hijau untuk merempuhi onak dan ranjau ciptaanMU..i'm jz pretending, GOD..aku tidak seKUAT yang orang lain sangka..aku tidak seTABAH yang orang lain lihat..it's jz a plastic!!
MASIH BOLEHKAH AKU TERSENYUM ATAS KEHILANGANNYA?
MASIH MAMPUKAH AKU TERSENYUM SETELAH MELIHAT KEMURUNGAN DI WAJAH IBU-BAPAKU??
ANDAI AKU TERSENYUM....ANDAI AKU TERTAWA...AKULAH PELAKON TERBAIK ITU!!
YA ALLAH YA TUHANKU....
pertama kali melihat ayahandaku menangis...hatiku diruntun pilu..ya TUHANKU, KAU keringkanlah air mata yang berlinang di pipinya....tolong jangan buat dia menangis lagi ya TUHAN...kerana aku terlalu sayangkannya...lebih dari diriku..
YA ALLAH YA TUHANKU....
kau panjangkanlah umur ayahandaku...kau panjangkanlah umur ibundaku....kau panjangkanlah umur saudara2ku...kerana aku masih ingin melihat senyuman di wajah-wajah mereka..aku masih ingin melalui saat2 keriangan bersama mereka...keriangan mereka adalah sumber kebahagiaanku ya TUHAN..
YA ALLAH YA TUHANKU...
kau panjangkanlah umur hambaMU ini supaya bisa ku balas segala jasa dan pengorbanan ayahbondaku...kau panjangkanlah usia mereka supaya mereka sempat merasai semua ini...
amin.....

untuk tahun ini, ika bersyukur kerana diberi peluang untuk hidup lebih lama lagi, dan ika bersyukur kerana masih berada di dalam keluarga yang sangat-sangat harmoni.


Ayah, selamat ulangtahun kelahiran...semoga hari-hari yang mendatang memberikan lebih banyak sinar dan keceriaan dalam hidup ayah...cuma satu yang anak-anak ayah ingin lihat.....agar ayah kembali sihat seperti dulu.....walaupun bukan untuk orang lain, tapi untuk emak..kerana melihat seraut wajah emak dengan senyuman di bibirnya sudah cukup membuatkan kami anak-anak ayah bahagia...


hari tu, ika ada tanya mak, apa hadiah yang terbaik untuk ika dan yang lain-lain bagi pada ayah..
Mak cakap, doa..cukuplah dengan doa supaya ayah pulih dan sihat seperti dulu...
bukan ika minta untuk menangis, tapi lepas je baca msg dari mak, air mata ni turun seolah-olah hujan di musim tengkujuh..doa, mmg kami anak-anak ayah selalu mendoakan ayah...tapi bila ayah akan pulih?
ya Allah, kadang-kadang rasa macam dah tak tertanggung hati ni nak menampung sebak..ditambah pula dengan masalah2 sampingan ika yang lain..rasa macam da koyak rabak da hati ni..bila semua ni nk berakhir?bila?


tapi, percayalah janji Tuhan..akan ada ganjaran bagi hamba-hambaNya yang sabar..


dan untuk 2 tahun pemergian adinda Muhammad Hilmi, marilah kita sama-sama sedekah Al-Fatihah untuk arwah....




Thursday, January 13, 2011

hidup cuma pinjaman~


Assalamualaikum Ya Ahli blogger..

mood sekarang agak tersentap..
sebab tadi, lepas kul 12 refresh home facebook..pastu tengok kt list bufday...
ada sorang nama sahabat ni...yang telah beberapa bulan pergi menghadap Ilahi...
pastu terdetik di hati ni nk view arwah punya wall....

arwah meninggal disebabkan kemalangan sehari sebelum kita, umat Islam menyambut Hari Raya Aidilfitri..cuba bayangkan bagaimana perasaan keluarga arwah?tatkala kita semua sedang sibuk membuat persiapan, ada insan-insan yang berduka meratapi pemergian orang tersayang...dan ini betul-betul mengejutkan ika dan juga sahabat-sahabat arwah yang lain...

arwah ni seorang yang baik..sampaikan sekarang masih ada lagi sahabat-sahabat arwah yang post kat wall arwah..luluh hati ni baca komen-komen di wall arwah...andai kata ika yang pergi, akan ada x sahabat-sahabat yang akan sentiasa mengingati ika?dan mendoakan ika?

ika selalu terfikir...bukan ika minta untuk pergi awal..tapi andaikata sudah tersurat untuk ika dijemput Ilahi dalam usia yang muda, bagaimana perasaan keluarga n sanak saudara ika?sahabat-sahabat ika?insan-insan yang ika sayang? terpikul ke rasa rindu? terbawa ke rasa pilu? sedangkan kalau ika sendiri, bila dapat tahu ada sahabat-sahabat atau orang yang ika kenal walaupun tak begitu rapat meninggal, ika sendiri akan rasa sedih dan sibuk memikirkan bagaimana orang-orang di sekeliling arwah yang sangat menyayangi arwah menanggung kesedihan dan keperitan atas semua ni.....

memang ini semua sudah tertulis semenjak di Loh Mahfuz, tapi untuk kita menerima hakikat yang kita tak akan lagi dapat menyentuh sekujur tubuh itu adalah sangat perit..sebab ika pernah merasainya dulu..hari-hari berendam air mata..setiap detik memendam rasa..orang yang tak pernah mengalaminya tak akan pernah faham..dan benarlah seperti kata cerdik pandai, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul..nah, ika jadi semakin kagum dengan peribahasa melayu kita.

ika selalu terfikir, andaikata masa ika telah sampai, ika minta janganla ada sape-sape delete  acc facebook ika..ntahla, selalu fikir camtu..sb ika rasa itu saje kenangan yang ada sebagaimana ika rasa bila seseorang itu dah pergi, ika hanya mampu view wall arwah saat rindu datang bertamu...

ape-apepun, marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada sahabat-sahabat dan saudara-saudara seislam kita yang telah pergi meninggalkan kita..semoga mereka semua ditempatkan di sebaik-baik tempat di sisi Allah s.w.t..Amin..


SEKADAR RENUNGAN

aku insan lemah
yang sering diamuk rasa amarah
yang sering disogok rasa hiba
aku sering dibelai rasa cintakan dunia
hingga terkadang aku lupa pada pembalasan yang kau janjikan

aku insan lemah
terkadang kaki melangkah ke kiri
sedangkan di kanan ENGKAU menunggu
betulkan langkah kakiku ini Maha Pencipta
andai aku terleka dibuai mimpi
andai aku terlupa pada lorong yang SATU
tunjukkan aku kejernihan alur sungaimu
ingatkan aku, ada sinar di hujung jalanMU

Maha Pencipta....
sedarkan aku...
sebelum aku terlambat...

Faiqah Najiyah Anuar
01.08 a.m
Jumaat 15 Januari 2011

BLOGGER GEGARKAN 'U'


BEN ASHAARI
ehem ehem..http://www.cute-smiley.comika nk menyibuk gak la..alang-alang da xde mende nk wat kan..
sebab sangat simple kot...xyah nk taip sampai tahap garu-garu kepala yang penuh ngan dandruff tuh kan..[ade ke??] hikk :p

ika nk wat simple-simple jela mcm kt bawah ni:

Belajar di: UiTM Shah Alam
Jurusan: Pengurusan Sistem Pejabat
Tahun: Part 2
Asal: Perlis
Umur: 25 tahun 
Kenapa Amik Jurusan ni: Sebab minat n kena ngan jiwa..
Cita-Cita: Pensyarah sb lagi selangkah kaki untuk ke arah itu..doa-doakan pas ika abis blaja terus dapat keje tuh..http://www.cute-smiley.com

opocot! dah siap?itu je?hihi
okelah, tat's all bloggers..n credit tu abg Ben sb sudi wat entry pasal ni..

selamat berblogger semuahttp://www.cute-smiley.com


Wednesday, January 12, 2011

Faizal Tahir - Hanyut


:: ONE OF MY FAV SONG ::
-klik pause pada lagu di profile untuk denga lagu ni



laman sosial dRbook la pulek :p


hey bloggers..

td nga bersenam-senam kt fesbuk terjumpa la satu post nih..
hikhik..
benarkah?
benarkah?
benarkah?
benarkah?
adakah dRbook akan meletop sepertimana Mark Zuckerberg punya penangan?
opocot! xnak komen panjang-panjang..kita tengok je nanti..gud luck dr rozmey..hoho



ape-ape pun, hidup FACEBOOK! 
-facebook akan terus beroperasi..sape cakap nk close?hah?hah? =)


tolong!


tolong! tolong!
tolong ika jengok jengokkan belog ni --> Chempaka Sari


hikhik..act, kawan ika si Chempaka Sari ni ada wat bisnes cket...die ade provide make-up services untuk bertunang, akad nikah, bersanding, dinner n day make-up..pendek kata semua semua la ada..tu pendek yang kata..panjang kata dengaq ja kata pendek....hoho

pastu kan..in future, dia nk jual gak barang-barang make-up online mcm kryolan..tapi buat masa ni nga nk cari supplier untuk barang-barang make-up tu..so, will be update soon okey!

so korang-korang....sudi-sudikanla view belog Chempaka Sari 

n for those yang rasa teringin nk belajar make-up, beliau ade gak buat class..lebey kurang cam mobile class la...harga ika rasa berpatutan..sebab t korang akan dapat sijil n gift yang berbaloi-baloi punya...

jom jom...g sapu sampah kt belog Chempaka Sari jap..sape nk ikut?

kisah terselit-selit






hye bloggers..
hari ni sangat bizi [bizi kerr?] sampai lupa nk makan..huhu
pagi tadi je makan coco crunch ngan susu kotak..

eh..eh..jap jap..cakap pasal ni kan..teringat lak dulu2 kan..law org tanye...
"ari ni makan ape?"
-"xmakan ape pun....ade la roti bakar dua keping...biskut tiger 5 keping..pastu roti jala dua suap..pastu bla..bla.."

eh..korang xrasa nk lempang laju-laju x orang camni?hoho..tu bukan makan ke??..
tapi sebenarnye betul..cuma yang salahnye...kita xcakap camni " ari ni xmakan nasi pun..juz makan roti bakar dua keping...pendek kata, yang ringan2 jela.." tu yang kita maksudkan dengan xmakan ape2..means xmakan sesuatu yg berat..btol x?law betul sila angkat kening 4 kali...

arini mama anit xpegi kelas....cepat rotan beliau..beliau cakap overslept..bangun2 da pukul 7..class kul 8..kalu kt Shah Alam maybe bole consider..tp kat Puncak Alam..t nak meredah jem ag..mmg suka la jem2 nih..bole bawa roti calit sket jem tu letak kt roti..huh

ika mati-mati ingat beliau g class sb bangun2 tgok katil tmpat dia tido smalam da kosong..so, ika pun dengan malas-malas bangun cuci muka pastu online jap sb nk isi yang SKS punya..rini tarikh tutup..da siap ika pun tdo jap dalam 5 minit...pastu ika bangun blek n kua bilik...pastu ternampak la sesusuk tubuh terbungkang kt hall...ya Ampun!! mama anit!! tido kt situ? hahaha 

oke kesimpulannya, NOR AISHAH BUJANG xhadir kelas Information System hari ni..hikhik
letih sangat ye kak....

yela, harusla letih...
coz semalam...pagi2 kitorang da berjoging kt keliling tasik sebelah Danau Mas tu..hikhik...semangat baru beb..
nk jaga kesihatan, jaga pemakanan...n jaga semua semua la..mintak-mintakla terlaksana...n bukan sekadar hangat-hangat taik ayam..

hari ni baru terasa sengal-sengal...sebab da lama x exercise...duh..cucuk sana..cucuk sini..dah tak tercucuk dah ni..


Saya Pelajar UiTM



eeeuuuu cam bes je an nk gtaw org yang saya, FAIQAH NAJIYAH BINTI ANUAR masih seorang student..hik..rasa cam muda je lg an?an? xkesahla..menuntut ilmu itu tidak pernah punya keterbatasan waktu n had umo..setuju? law setuju sila angkat kening!http://www.cute-smiley.com

sebenanye camni..tadi masa nga berjoging2 kt belog orang, ika terjumpa la entry pasal ni..entry ni dibuat oleh incik Azman yang budiman yakni tuan punya belog -->Blog Pilihan Malaysia

xcaye? law xcaye sila dengan rela hati klik link di atas..pastu bole la join berkaki-kaki n jangan lupa ajak mmber2, org2 kampung, sanak-sedara semua memeriahkan lg entry nih..tapi kena mengikut syarat2 yang da ditetapkan la...

okeh, meh nk story cket pasal ika..
now, ika baru masuk SEMESTER 2 untuk program MASTER PENGURUSAN SISTEM PEJABAT di UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA, SHAH ALAM.

InsyaAllah law xde aral melintang or dugaan datang bergolek, by d end of dis year ika akan abis belajar..wihiiiiii bahagianyaa iduppp..oh..oh..http://www.cute-smiley.com

pastu kan..sepanjang 2 semester ika kt cni, mmg banyak kot pengalaman..baek ngan lecturer mahupun ngan coursemate sekalian..tp kan..xdela sebanyak pengalaman time degree dulu...oh, itu mmg tersangat berlambak n melimpah ruah law nk dicerita...pastu gambar pun mmg bertingkat-tingkat..sangat-sangat RINDU kan masa-masa itu..sangat-sangat RINDU pada adik-beradik OMB66A 2009..http://www.cute-smiley.com

tapi..tapi..tapi..rakan-rakan master pun xkurang hebatnya gak..dorang sangat2 sporting n masuk air oke..rili enjoy having fun with dem..

Gambar ni diambil masa jamuan raya di rumah Tuan Syed kt Ampang, one of our lecturer yang ngaja Service Operation..


Ni lak masa wat potluck sempena jamuan raya..ika n housemate buat rendang daging, ayam masak merah, n acar buah...OUCHH...debabnya ika time nih.

n nie masa kitorang makan-makan pas abis last paper sem lepas..


duh, xbanyak sangat la law nk cite sb baru sem dua kan..law suh cite pasal degree dulu mmg longgar la urat-urat eden menaip..hihi..http://www.cute-smiley.com

tat's all..ape2 pun, rili enjoy having my master n feels like xsabar nk abiskan secepat mungkin..heee!http://www.cute-smiley.com


Sunday, January 9, 2011

OH! APEKAH?? WHAT WILL HAPPEN TO ME IF MARK ZUCKERBERG CLOSE FB??




DEAR MUKA BUKU...EH..DEAR BELOG..

APEKAH?
BENARKAH?
PASTIKAH?
YAKINKAH?
MENGAPAKAH?
BERBALOIKAH??http://www.cute-smiley.com

TINDAKAN ENCIK MARK ZUCKERBERG UNTUK CLOSE ACC MUKABUKU YANG TELAH HANGAT, MENGGILA, MENGGANAS, MELETOPPS SEKARANG NI?
OH NOO!!
HABISLAH GAME2 KESAYANGAN HAMBA..HUKK..
HABISLAAA..HABISLAAA..http://www.cute-smiley.com

GAME JE KER?HARUSLA ADA SEBAB2 LAEN AG..KAN?

DEN, HOW WE CAN KEEP IN SENTUH NGAN KAWAN2 LAEN SERAPAT-RAPAT YANG MUNGKIN, BERKONGSI IDEA N CERITA SEDIH MAHUPUN GUMBIRA LAGI?BERKOMEN-KOMEN PANJANG BERJELA MENGALAHKAN SATU KAYU KAEN ELA..MAEN POKE-POKE NGAN MEMBER2 UNTUK HILANGKAN RASA STRESS N BOSAN..OHHH..I CAN'T IMAGINE HOW MY LIFE WILL BE WITHOUT MARK ZUCKERBERG..OPS..WITHOUT FACEBOOK..HUKS..http://www.cute-smiley.com

COZ U NOE WHAT,...BCOZ OF FACEBOOK..DA RAMAI BUDAK2 DARI SEKECIL2 BIJI SAWI SAMPAILAH SEBESAR2 IBU, NENEK, AYAH2 N ATUK2 ADA DESIRE UNTUK BERKECIMPUNG DENGAN MENGGUNAKAN TEKNOLOGI DI HUJUNG JARI NIH..N D MOST IMPORTANT IS, DEY R ABLE TO LEARN....N EXPLORE SOMETHING NEW! AT LEAST, DORANG DA PANDAI N LAJU CKET BAB2 KAT MANE NK CARI TU..KAT MANE NK CARI NI..KAN?ANY INFO PUN MMG MUDAH GILER AA NK DAPAT SB RAMAI YG SUDI NK SHARE MANY KNOWLEDGEABLE INFORMATION...
SYABAS..DIS IS BECOZ OF FACEBOOK..


OH MARK ZUCKERBERG..
ULANG SUARA KEDUA..
ADAKAH INI COBAAN ATAU BENAR2 BAKAL TERJADI?


PASNI DA XBOLE NK UPDATE STATUS MACAM2 DA..N SAYA TAK CUKUP KUAT UNTUK JALANI HIDUP SAYA YANG SANGAT MEMBOSANKAN KALAU TIADA FACEBOOK..FACEBOOK IS MY LOYAL SUPPORTER FOR MY DULL LIFE..COZ  IT ALWAYS CLOSE TO ME WHEN NO OTHER ONE DID...http://www.cute-smiley.com
TQ..
THIS IS MY COMPLIMENT..http://www.cute-smiley.com

APE2 PUN..TERIMA DENGAN REDHA..AHAKZ..
MAYBE ADA BAEK N BURUK...AKAN ADA REASONS UNTUK SETIAP TINDAKAN YANG DIBUAT..SO, LETS JZ LOOK AT THE POSITIVE SIDE..OK?

SEBELUM MARK ZUCKERBERG LURUH MAKIN BANYAK RAMBUT SEBAB STRESS, BAEK KITA REDHA JELA SEGALA KEPUTUSAN BELIAU..HIHI 

N ANDA ANDA SEMUA!
WALAU APA PUN YANG TERJADI, TERUSLAH MELANGKAH SEDEPA KE DEPANhttp://www.cute-smiley.com DENGAN SENYUMAN LEBARRR PUNYA http://www.cute-smiley.com 


**Sumber: weeklyworldnews.com


PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.
“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”
Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.
“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”
Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.
“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”
Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.
“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”
However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.
“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”
Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.
But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.
“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”
The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.

cool award MEKCUK bagi =)



hye kesayangan!

semalam dapat msg kt fesbuk dari MEKCUK BLOGGER..katanya nape xbole nk chat ngn ika kt mukabuku 2..hiks..ai x on chat la mekcuk...wall pun ai katup sat..hikss..pastu mekcuk cakap, ada award untuk sape2 yang mengeview belog beliau yg comey 2..

so,ape ag kawan-kawan...

meh la ramai2 view belog mekcuk yang suwit 2..n grab dua awards dengan rakus serakus-rakusnya..hihi

jangan takut jangan segan, mekcuk ni ramah tamah orangnya..kan mekcuk kan?
btway mekcuk, thx fer these awards...sayang kamu..n thx sb sudi berkunjung ke belog ika yang xseberapa ni kerana hamba cumalah insan biasa yang mempunyai belog biasa-biasa aja..cool la mekcuk..thx =)

haa, kt bawah ni la awards yg mekcuk bagi..somey kan?





iluvurblogaward


cuteblogaward


Thursday, January 6, 2011

her smile was fake~



Apapun yang terjadi...
berjalanlah tanpa henti..

bayang-bayang tetap akan membontoti..
tapi ia tetap di belakang...walau apa cara pun..
itu untuk kita ingat...dan sedar...
yang walau apa pun kepahitan yang telah terjadi...teruslah hidup demi masa depan.....hidup berbekalkan impian baru..dan semangat baru..
bukan dengan terus dibayangi bayang-bayang yang semakin lama semakin hilang...yang cuba digapai tapi xsampai..cuba didakap, tapi xdapat..cuba disentuh tapi xrasa..


**tapi sehebat mana pun kata-kata semangat yang dilontarkan....tetap tak dapat menutupi kegusaran sekeping hati yang kian retak...

Photobucket

a fake smile of mine today..yeah, i can feel dis smile damn fake.

TERBAKAR dalam HUJAN




oke..saya rasa seperti sedang terbakar di dalam hujan..
topik agak mengguris luka yang sedia ada hingga tak dapat dipastikan bilaKAHH kapanKAH mengkalaKAH segala nanah2 ni akan kering??
malam tadi, masa otway pergi carrefour..dorang2 ni sibuk membincangkan pasal topik ni..

"BENARKAH BENDA YANG KITA NAK SANGAT-SANGAT TERJADI, YANG KITA HARAP SANGAT2 TERMAKBUL, XKAN MENJADI HAK MILIK KITA, XKAN XKAN XKAN MENJADI KENYATAAN??"

sampai ada sorang member akak cakap, "jangan![sambey tutup telinga]"
yeah, i noe..sangat perit untuk mendengar kenyataan yang segala apa yang kita inginkan akan berlalu begitu sahaja seperti debu2 berterbangan...seperti memeluk angin yang sudah tentu xkan berada selamanya dalam dakapan kita..betulke?kalu betul, tolong angkat kening...

ika cuma diam, sambey pura-pura tabah.. malas nak menyampuk..rasa macam da xda kekuatan nk cakap pasal 2..lagi..lagi..dan lagi..tiap-tiap hari berdoa agar dimakbulkan keinginan..bukan banyak..satu je...
xpelah, Tuhan lebih tahu apa yang kita perlukan..tapi cuma itu yg ika perlukan...tapi kenapa?bila?bagaimana lagi?

dear hati...please be more konkrit..

 

Monday, January 3, 2011

resah-gelisah


dear belog...

ai nk gtaw...

banyak gile komitmen skang ni..
komitmen ngan game..
men game xyah susah2 nk tacing2 n nangis2..sb game bukan orang...

kadang2 bole tak law nk cakap game lagi paham jiwa dari seorang insan yang bergelar manusia?
oi game..hati kaw xkeras mcm hati manusia kan??http://www.cute-smiley.comkau ikut je ape yg org nak kan?kan?senang nk bentuk kaw game..huhu

arini, baru timbul minat nk maen cityville..masa kt umah ritu da puas kena pujuk ngan atun n ijat suh maen cityville..dorang cakap..besss..tapi, time 2, hati ngah sangkut kt cafeworld n cartown, mmg xlayan la cityville tu kan...pastu ntah tiba2 minggu ni timbul lak perasaan bertanggungjawab seorang farmer untuk kembali memajukan ladang2 yang sekian lama ditinggalkan...ha! kaut cik ixca kaut! men seme game yg ada kt fesbuk 2 ha..

ishh..kalu la men game camni bole dapat duet, ai rela tido sejam je u!huhu

oke, sebenanya malam ni xbole tdo...macam2 benda pikir..biasala, benda yang kita xnak pikir, 2 yang slalu kita pikir n akan selalu terbayang2..http://www.cute-smiley.comSETUJU?? law setuju sila angkat kening..

baru pas mandi, terasa segar cket..n tunaikan kewajipan yg harus dibuat..pastu sambung maen game...fesbuk dengan ini saya maklumkan bahawa wall ditutup buat sementara waktu sb tuan tanah nk muhasabah diri..huhu

japgi, maybe dalam kul 5 or 6 nk g amik mama anit kt stesen bus sec 17..maybe 2 salah dua sebab nape mata xbole nk pejam...


erm...rindu seseorang.. :'(http://www.cute-smiley.com http://www.cute-smiley.com