.:.FOLLOWERS.:.

Monday, January 24, 2011

saya HEPI hoi!




kawan-kawan..betul kan orang cakap, kalau kita usaha lebih, maka akan ada ganjaran yang lebih untuk kita..
dan sekarang, ika makin menyedari...xsia2 ika merajinkan diri dalam keadaan separa malas untuk stay up setadi sampai lebam mata2.. [sb stdy last minute]


sangat bersyukur dengan apa yang ika da dapat..walopon x sehebat mana, but am proud of myself..even ika bukanlah jenis yang mengadap buku 48 jam mahupun jenis makhluk yang selalu menempel muka di bilik lec untuk tanya itu n ini...sebab kadang2 ika xfaham pun sangat, cuma buat2 faham jela..or dalam erti kata yg len, time exam, law xsempat nk cover mana2 chapter, cubalah melakukan penggorengan dengan cara berhemah..hahakz..


oke..sekian sekian..


ni nk cite pasal nape ika bertambah-tambah sayang kt negeri Terengganu nih..hehe


sape nk bagi 5riban hoi kalu bukan saje2? [ha, jawab..jawab..]


syukran..syukran..baru-baru ni, ika balik ganu semata2 nk pegi amik hadiah kecemerlangan untuk pelajar2 degree yang dapat 1st class..ika turun k.tganu je..n stay umah ira..law diikutkan kena bawa pengiring.tp memandangkan ayah xsihat n mak mstila xdapat datang kan sb kena jaga ayah, so ika dengan perasaan tanpa bersalahnya melantik ira untuk jadi pengiring ika utk naek pentas..thx ira..u r such a wonderful bff of mine..


sedih gak sebenanye..sb, kejayaan ni akan menjadi lebih bererti dengan adanya insan-insan tersayang di samping..tapi, xpelah..cekalkan hati oke! kamu dah cukup kuat cik ixca! so,xde hal lah :)


dalam majlis 2 gak, ada anugerah khas yg dinamakan anugerah pingat emas dan ade sorang adik ni dapat..mase die naek ke pentas ngan ibu ngan ayah die pastu sambey mc bace profile die, rasa sebak sangat2..kalu ika jadi parent die, mesti sangat2 hepi..rasa macam terbayar segala penat lelah selama mendidik dan membesarkan si penerima anugerah ni..


pastu untuk anugerah pelajar spm, ade sorang adik ni yang ika sangat2 kagum..sebab SEBAB..SEBAB...adik ni xde sebelah kaki n ika xsure samada disebabkan kemalangan ataupun mmg cacat sejak azali..ika kagum dengan semangat yg ada pada diri beliau..ika kagum! sangat2 kagum! so, tidak ada apa2 alasan untuk seseorang itu mencapai kejayaan ye sayang-sayang sekalian..apa yang penting, nawaitu dan keinginan masing2..


dan DAN DAN..ade ag yang buat ika sebak..ade sorang ni..ayah die maybe xsihat n dok dalam wheelchair...mase nek pentas, die bawa ayah die naek same2 dengan wheelchair untuk sama2 meraikan kejayaan die..sangat2 terharu..apalah sangat kejayaan yang ditatang jika tidak diraikan dengan orang-orang terpenting dalam hidup..


pastu ada satu lg episod yg buat ika hepi..bila ika dapat jumpa ngan my sengal bff ever after..sangat2 merindui beliau..leen, law leen baca ni, msti leen pun rindu gak kt minoh..


ika sempat jumpa ngan haminah atau lebih glemer ngan nama minoh ni masa blek ganu ritu..tp ika gak tetap panggil beliau ha..nampak cam lembut je....sangat2 melantun ngan peribadi beliau...eh..eh, tapi skang ni ha da xheavy metal cam dulu dah..skang ni ala-ala lembut tahap geram nk picit..ala-ala marshmallow..yela, da kawen kan?hehe


wah, sangat2 hepi bole jumpa..malam 2 ika g tempat ha, RAPID READERS kt bandar K.Tganu tuh n ktorang bergosip2 sampai kul 2 pagi gak la..sambey2 teman ha wt akaun untuk RR tu..


"skang ni, u kene panggey ai tecer oke.." ni ayat ha mase ika mula2 col die..sb dia ngaja kt RR tuh..terbaek la ha..hehe


oke dah dah..jadi jadi la dulu na cik ixca..walopon ade ag satu entry nk buat...tp nk balik ke pangkal jalan jap..
asalnya buka lappy ni dengan harapan nk siapkan esemen En.Latip yang budiman...tapi, smpai skang xnampak sebijik hurup pun kt words..hokhok...


ape nk menipu ni weh?


kenapa la Henry Fayol x letakkan communication as one of d elements in his classical management theory?y?y?


kan dah xpasal2 ni jadi tajuk esemen lak..hohhoi..





2 gossip (s):

gadis semasa

ya. aku dh jelesl sbb kau jmpa ha dlu. ngehehe..napa tak amik gmbr dgn die? leh tgOk ramai2..xaci la cmni

ohbintang

eh, ade je pic bersama ha..t ai hupload..hehe