.:.FOLLOWERS.:.

Monday, August 23, 2010

hubungan antara stokin dan tidur


hye readers~

alhamdulillah, law tiap2 hari update blog, maken lama da maken bkurang sawang n sarang labah2.bagus.berkat rajen

ignore foto di atas kerana mengambil gambar sambil menongkat dagu adalah sangat common n ia dianggap sedikit kuno lalu penulis blog bercadang untuk memberi sedikit nafas baru pada gaya tersebut dengan menongkat dagu dengan mulut sedikit dimuncungkan ke depan sambil gambar diambil dari pandangan sisi bagi menyembunyikan kegemukan muka penulis blog

hari ni nk cakap tentang bagaimana pemakaian stokin menyumbang kepada kualiti tidur yang baik

eh, macam tajuk research la pulak..hehe

alang-alang da de bunyi cam research, elokla law try develop hypothesis seround dua

so, my hypothesis might be

--> there is a relationship between wearing sock towards having good quality of sleep

hehe.kan cantek je bunyi research ni.

banyak benda nk kena pk law nk wat research ni.

satu.kena tgok past study.

bukan ape.senang nk compare or argue.

kot2 bole support kita punya research.

sb tu LR 2 penting.sekurang2nya ada evidence.bukan omong kosong.percuma saja.hohoh

dua.yang penting kena taw ape objektif.

so, bila da taw objektif baru bole develop research questions.

macam dalam kes stokin ni, objektif mestila nk tawu btol x pemakaian stokin bole membantu kepada peniduran yang lena serta bebas dari sengal2 ubi di kaki.

so, dari situ da bole create soalan untuk kita kaji.sb at d end of research, kita akan dapat result dia samada hypothesis yg dibuat tu direject or diterima.

tiga.kena amik kira population, sample.

sape yg kita nk fokus sbg respondence.

tp dalam kes ni penulis blog sendiri yg jd respondent.

empat.kena state kan problems y isu ni nk dikaji.eh.patutnya benda ni ada kt atas skali.

senang kata benda ni kiranya ada dalam chapter 1 la law dalam report

so, bole la cakap sb penulis blog slalu alami sengal2 ubi di kaki.
pastu mungkin bole relatekan dengan y it happened.ada banyak kemungkinan.
pastu perlu ada support dr LR.baru kukuh.macam nak buat rumah gak.mesti ada tiang sebagai penyokong.kan?

hurm.sebenanye banyak lagi.bukan senang..menghasilkan research bukan semudah mengarang novel setebal 500 muka surat.

research perlu ada fakta.mengarang ayat2 cinta tidak perlu citation kerana ianya universal.ia bole lahir dari angan2 yang di'jadikan' kenyataan walhal ini cuma pemanipulasian minda dan emosi..

sb 2 law dalam novel je, semuanya indah.semuanya bahagia dan kita........mula menukar watak dan meletakkan diri pada tempat heroin atau hero 2 kan?kan?
tipu la 2 law xwt camtu..law x nape bole sampai ade yg nangis sedu sedan time bace novel?hihi

pastu ade la kan..contohnya cam couple2 tu..
mula la harapkan pakwe dorang jd mcm watak dalam novel yang kononnya caring nak mati.hensem nak mati.baik nk mati.setia nak mati.last2 diri sendiri yang sakit hati sampai nk mati :P

fitrah manusia..terlalu inginkan kesempurnaan dan terlalu mengharapkan seseorang untuk menjadi dan memberikan yang terbaik.tak salah untuk memilih, tp belajarlah untuk menerima kekurangan kerana tidak semua manusia sempurna.

duh.maaf kerana diri ini pun adakalanya pernah tersadung kaki sendiri ketika berjalan.pernah tergigit lidah sendiri ketika bercakap.i'm not perfect!

belajar dari kesilapan untuk sama2 memperbaiki diri :)


duh.cite pasal stokin da ilang.

sambung entry lagi 1 la. :P

babai!



*malam ni jangan lupa pakai stokin! [ikon lompat-lompat]