.:.FOLLOWERS.:.

Saturday, August 21, 2010

biji melaka ke buah melaka?



readers~

happy fasting everybody!

da lama xupdate blog.malas sangat2.

emosi xstabil mengukuhkan lagi alasan untuk tidak merepek2 di blog yang bole dikatakan da maken usang dan bersawang nih.

law siti anai-anai da bole makan blog ni, asanya da lama blog ni reput.

tp beliau xmakan blog kan?heeeeee :)

bosan-bosan, bersiar2 kt blog orang len...cantik!!

blog ni jugak yg mcm dull je..bosan!

tp tetap malas nk update n hias2 lagi..benda macam ni kalu nk buat nawaitu kena ikhlas..hihi

pastu time frame dia msti la panjang kan..yela, kalu sambey wat slide presentation or proposal research pun nk edit blog gak mmg la jd cam jahit baju xguna benang..haha aa lebey kurang camtu la :)

alasan? banyak sangat alasan.

kalau dikarang-karang mau setebal kamus dewan latest edition.

so, let it be..kadang2 hodoh itu indah...hoho

hurm..malas kan?..masa terluang sangat panjang sebenanye..hihi..

tp tetap xbuat ape2..

kadang2 rasa cm masa muda terbazir camtu je....

kalu bole nampak dengan pandangan mata kasar, da bole nampak kot masa2 muda tercampak sana sikit..sini sikit..terlambung sana sikit..pastu terlanggar batang pokok, jatuh bawah..sedih kan?

sia-sia jer terbazir....sebab kita xnampak..........
bila dah xnampak, memang kita xkan sedar..............


mukadimah dah panjang...

sebenanye nk cite..semalam teringin sangat nk makan ondeh-ondeh..

resipi xsure sangat, so untuk dapatkan kepastian, try tanya bonda kesayangan.

lebey kurang camni la bentuk pertanyaan tu

"mak, camne eh resipi nk buat biji melaka"

pastu mak col, mak gelak-gelak dulu...pastu mak tanya..

"biji melaka ke buah melaka"

"aaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaaaaaaa....hihihihihi..confuse.."

so, da terlepas hajat nk makan onde-onde aka buah melaka buatan sendiri.

buat sendiri puas hati. tp yang penting kena rajin la.

law malas tp tetap nak makan sedap gak pegi la beli kt luar, pastu law xsedap jangan nk komen banyak kan? heee

expose pic cket